Курси НБУ $ 39.57 € 42.16
Які статки є у Зеленського

Згідно з декларацією, в цілому дохід Володимира Зеленського в порівнянні з 2019 роком зріс на 4 млн грн.

Інфографіка із сайту slovoidilo.ua.

Які статки є у Зеленського

Президент України оприлюднив свою електронну декларацію за 2020 рік. У порівнянні з 2019-м у глави держави стало менше об’єктів нерухомості, але виросли доходи. У той час як у членів його сім’ї прибутки, навпаки, скоротилися. Інтернет-видання «Слово і діло» вивчило, як за рік змінився майновий стан Зеленського та його родини

За минулий рік Зеленський задекларував 19,1 млн грн особистого доходу: роялті, прибуток від надання майна в оренду, відсотки, зарплата (336 тис. грн за рік), дохід від продажу майна. Зокрема, в ОПУ повідомили, що за нерухомість та земельну ділянку сім’я глави держави отримала 13 млн 470,6 тис. грн.

У цілому дохід Володимира Зеленського порівняно з 2019–м зріс на 4 млн грн. Дохід його сім’ї в 2020–му становив 3,6 млн грн — це на 9,9 млн грн менше, ніж роком раніше.

На банківських рахунках президента, згідно з декларацією, 23 тис. доларів (мінус 423,7 тис. порівняно з 2019–м), 386,1 тис. євро (плюс 385,8 тис.), 5,8 млн грн (плюс 686,9 тис.).

Також Зеленський задекларував 100 тис. грн готівкою (менше на 50 тис., ніж у 2019–му), 615 тис. доларів (плюс 503 тис. доларів), 7 тис. євро (плюс 700 євро).

У членів сім’ї глави держави на банківських рахунках лежить 15,9 тис. доларів (більше на 1,7 тис., ніж у 2019–му), 50,2 тис. грн (мінус 47,3 тис.). З’явилися в банку 7,4 тис. євро.

Цінні папери президентської родини на місці. Зеленський і його дружина Олена володіють борговими цінними паперами Мінфіну. В Олени Зеленської також є акції Ельдоранте лімітед на Кіпрі, корпоративні права на Альдоранте лімітед, Фільм Херітейдж інк. (Беліз) і Сан Томмасо С. Р. Л. (Італія).

У власності родини глави держави, як і раніше, 7 квартир — у Києві, Ялті, Великій Британії.

У їхній власності, як і раніше, 7 квартир — у Києві, Ялті, Великій Британії. Також 5 паркувальних місць, нежитлове приміщення. Більше немає в декларації 5 готельних номерів у Грузії.

Сім’я продала свій дім і земельну ділянку в Іванковичах, немає більше житлового будинку в Італії. Замість цього Зеленський вказав у декларації житловий комплекс (державну дачу) в Конча–Заспі, яким його сім’я безоплатно користується.

З цінного рухомого майна президент задекларував наручні годинники — Breguet, Tag Heuer, Roleх, Bovet, Piaget. І, крім того, ювелірний набір — сережки та каблучка з діамантами.

У сім’ї першої особи країни два автомобілі: Land Rover Range Rover 2016 року випуску та Mercedes Benz S 500 Matic 2014 року.

Згідно з декларацією, в цілому дохід Володимира Зеленського в порівнянні з 2019 роком зріс на 4 млн грн.
 

Слава ДІЛО.

ДО РЕЧІ

Майже 100 «слуг народу» купили минулого року авто, квартиру або землю

Комітет виборців України провів аналіз декларацій народних депутатів України за 2020–й. За даними КВУ, 97 представників фракції «Слуга народу» та членів їхніх сімей зробили в минулому році велику покупку

Сукупно депутати від політсили Зеленського придбали в 2020–му 74 автомобілі. Найчастіше вони купували машини марки Toyota, Mercedes та BMW. Загальна вартість транспортних заходів становила.

Читайте також у нас: Рішення уряду забрати в лікарів 6,5 млрд грн для закупівлі вакцин – це злочин – «ЄС».

63 мільйони гривень. Найдорожчий легковик — Volkswagen Toureg за 1,9 мільйона гривень — придбав Валерій Божик. Нові авто задекларували також дружини семи депутатів, зокрема нардепа–ресторатора Миколи Тищенка, актора «95 кварталу» Юрія Корявченкова (Юзіка), голови фракції «Слуга народу» Давида Арахамії.

«Купівельна активність депутатів від пропрезидентської партії є вищою, ніж у представників інших фракцій Верховної Ради. До прикладу, в 2020–му нові автівки придбали лише 5 парламентарів ВО «Батьківщина» і по 3 депутати «Голосу» та «Європейської Солідарності», — зазначив голова КВУ Олексій Кошель.

Також нардепи «Слуги народу» купили в минулому році 20 квартир (загальна вартість 16 млн грн), 5 житлових будинків та 67 земельних ділянок. Причому дружина народного депутата Дмитра Гуріна придбала дві земельні ділянки і дачний будинок у… Росії.

Скільки квартир, земельних ділянок та автівок придбали батьки, сестри, брати та інші родичі — невідомо…

Василь КІТ.

Telegram Channel