Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Реванш: в Одесі хочуть встановити меморіальну дошку… антимайданівцям

Мітингувальники вимагали протистояти російському «реваншизму».

Фото: Думська.

Реванш: в Одесі хочуть встановити меморіальну дошку… антимайданівцям

Місцева районна рада за ініціативи фракції «Партії Шарія» прийняла рішення вшанувати проросійських сепаратистів встановленням пам’ятного знака на Куликовому полі в Одесі

Це рішення різко засудили в партії «Європейська Солідарність», яку очолює п’ятий Президент Петро Порошенко. Народні депутати з «ЄС» звернулися до СБУ з проханням надати правову оцінку провокативній ініціативі місцевих депутатів. «Такі дії голови та депутатського корпусу Одеської районної ради є антиконституційними та такими, що публічно схвалюють сепаратистську діяльність. Прийняте рішення становить загрозу державному суверенітету, конституційному ладу і територіальній цілісності України і, очевидно, носить ознаки злочинів проти основ національної безпеки нашої країни», — йдеться в зверненні. Фракція «Європейської Солідарності» в Одеській районній раді вимагає скликати позачергову сесію, скасувати антиконституційні рішення та звільнити Віталія Барвіненка з посади голови райради Одеської області.

Крім того, в «Перлині біля моря» відбулася акція протесту проти встановлення меморіальної дошки антимайданівцям. Депутати різних рад від «Європейської Солідарності» разом із представниками патріотичних організацій, ветеранами війни на Сході та небайдужими одеситами провели акцію проти встановлення пам’ятного знака загиблим 2 травня 2014 року на Куликовому полі прихильникам «руской вєсни». Голова фракції «ЄС» в Одеській районній раді Валентина Шульц впевнена, що ті, хто був «за», діяли за домовленістю: «Для цього ганебного рішення збиралася фракція «Слуги народу» разом з паном Барвіненком. Ми проти.

Читайте також: Які статки є у Зеленського

Тому звернулися до Служби безпеки України, до правоохоронних органів, щоб вони дали юридичну оцінку цим рішенням», — заявила Валентина Шульц.

Василь КІТ.

Telegram Channel