Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Хто мало ходить, той собі шкодить

Активна 10–хвилинна щоденна прогулянка може замінити 150 хвилин вправ на тиждень.

Фото зі сайту: maximum.fm.

Хто мало ходить, той собі шкодить

Пандемія коронавірусу внесла свої корективи у наше життя. Тепер радять рідше користуватися громадським транспортом, де найбільша загроза зараження. Медики кажуть, що швидка хода — ключ до довголіття

Іноді навіть невеликі зміни в способі життя можуть мати значний вплив на його загальну тривалість, впевнені вчені. Наприклад, звичка ходити пішки — один із найпростіших способів стати бадьорішим, схуднути і зміцнити здоров’я. Але рухатися потрібно швидко. Це допоможе розвинути витривалість, спалити зайві калорії і зробити серце здоровішим. Активна 10–хвилинна щоденна прогулянка може замінити 150 хвилин вправ на тиждень.

Рішення добиратися на роботу пішки позитивно вплине не тільки на ваше фізичне, а й на психічне здоров’я. Коли людина швидко крокує, це дає змогу прискорити кровотік, допомагає підтримувати оптимальний артеріальний тиск, тренує серцевий м’яз.

Під час стрімкої ходьби зростає навантаження на дихальну систему, збільшується об’єм циркулюючої крові, що розвиває витривалість, забезпечує активну роботу легенів. У м’язах посилюється обмін речовин, до них потрапляє більше крові, вони стають сильнішими. Активізація мускулатури нижніх кінцівок стимулює кровообіг в ногах, сприятливо впливає на стан венозних клапанів, що запобігає варикозному розширенню вен.

Достатньо лише 15— 20–хвилинної жвавої пішої прогулянки, щоб спалити до сотні ккал.

Достатньо лише 15— 20–хвилинної жвавої пішої прогулянки, щоб спалити до сотні ккал. У чоловіків звичка ходити швидко перешкоджає застою крові в органах малого таза і запобігає розвитку проблем з потенцією. Також регулярні дозовані фізичні навантаження призводять до викиду в кров гормону щастя, що допомагає ефективно протистояти стресу, зберігати психічну рівновагу.

Ефективна ходьба і в боротьбі з остеохондрозом. Навіть навантажень від ваги власного тіла досить для підтримки фізіологічного живлення кісткової тканини. А ще ранкові прогулянки на свіжому повітрі зміцнюють імунітет, позитивно впливають на роботу нервової системи, особливо на мозкову активність.

Читайте також: Волинян почнуть щеплювати вакциною Pfizer

То ж чи варто пів години чекати автобуса, штовхатися за місце у ньому? Взувайте зручні кросівки — і вперед, пришвидшуючи крок. Ходити підтюпцем, перенапружуючись, не рекомендують хіба що людям із серйозними серцево–судинними захворюваннями, глаукомою й відшаруванням сітківки, підвищеною температурою та іншими симптомами ГРВІ.

Марія КАЩУК.

 
Telegram Channel