Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Листоноша пенсії більше  не принесе?

Питання до уряду: де мільйонам пенсіонерів із села шукати банкомат, щоб зняти гроші?

Фото із сайту i-visti.com.

Листоноша пенсії більше не принесе?

Найрезонансніші події в житті країни та світу очима журналістів «Цікавої газети»

З вересня Укрпошта не доставлятиме соціальних виплат 

Отримувачів пенсій переведуть на обслуговування у банки

Зміни відбудуться з 1 вересня 2021 року. До цього часу пенсіонери можуть самостійно вибрати один із понад 40 банків, через який отримуватимуть виплати. Про це заявив заступник голови Мін­соцполітики Віталій Музиченко. «Пенсіонер або одержувач соціальної допомоги обирає банківську установу, звертається туди, оформляє рахунок, інформацію про цей рахунок банк самостійно передає в орган, який забезпечує виплату. Людині нікуди ходити не треба», — пояснив заступник міністра. Музиченко додав, що якщо хтось до вересня не вибере банк, то Пенсійний фонд сам відкриє банківські рахунки для таких людей і поінформує їх про це.

Водночас додому гроші продовжать приносити таким категоріям: людям з інвалідністю I групи; особам, які за висновком лікарсько–консультативної комісії не здатні до самообслуговування і потребують постійного стороннього догляду; особам, які досягли 80–річного віку.

Тим часом керівник Укрпошти Ігор Смілянський заявив, що продовжить перемовини з урядом, аби це рішення було переглянуте і залишилась нинішня система доставка пенсій та виплат.

Реклама Google

Верховний Суд уперше визнав законним перехід із УПЦ МП до ПЦУ

Йдеться про громаду села Сутківці Хмельницької області, яка прийняла рішення приєднатися до української Церкви ще в лютому 2019 року

Проте священник пішов проти волі людей і звернувся до суду з позовом, у якому вимагав визнати перехід незаконним. Господарський суд Києва ухвалив рішення на користь настоятеля. Апеляційний суд згодом залишив це рішення без змін. Проте Велика палата Верховного Суду за результатом касаційного розгляду скасувала попередні рішення суддів і відмовила у задоволенні позову повністю.

Верховний Суд, по суті, підтвердив законність рішення релігійної громади села Сутківці про перехід із Російської православної церкви в Українську, заявили в ПЦУ. Це перше рішення, ухвалене найвищою судовою інстанцією України у низці судових спорів щодо зміни підпорядкування, ініційованих УПЦ МП, яку в ПЦУ називають Російською православною церквою в Україні.

До речі, Свято–Покровський храм у Сутківцях XVIII століття — унікальна мурована сакральна споруда оборонного типу, яку відвідують численні туристи.

 

Працівники інтернату змусили 16-річну вихованку зробити аборт 

Дівчина хотіла зберегти дитину…

Мова йде про Березківський навчально–виховний комплекс «Загальноосвітня школа–інтернат–ліцей I III ступенів» Миколаївської обласної ради. Про це повідомив експерт офісу Уповноваженого Президента України з прав дитини, радник голови Миколаївської обласної ради Павло Шульга. За його словами, керівництво інтернату без попередження служби у справах дітей тиснуло на вихованку закладу, яка хотіла зберегти дитину. Протягом декількох днів в ізоляторі разом із лікарями їй давали абортивні препарати. «В результаті ці ліки вбивають дитину! Психологічний стан маленької мами вкрай жахливий!» — повідомив Шульга. Також він заявив, що працівники закладу брехали, що це єдиний випадок вагітності та аборту в установі.

Тепер справою займається поліція. У присутності психолога опитали дівчину, колектив навчального закладу, лікарів та медичний персонал лікарні. Розпочато кримінальне провадження.

Читайте також: Українець влаштував пробіжку перед трамваєм, на який не встиг (Відео).

 

Купив швабру і помив: іноземець самотужки очищав брудні вікна в українському поїзді

Громадянин Данії Йоганнес Андерсен, який подорожував потягом Укрзалізниці, вирішив самостійно навести порядок у своєму вагоні

Виявилося, що мити мало – треба ще шкребти…
Виявилося, що мити мало – треба ще шкребти…

 Спершу іноземець спробував відтерти бруд вологими серветками, а згодом купив швабру та засіб для миття вікон. Про свою дорожню пригоду пасажир розповів на сторінці у соцмережі. «Прибрати УЗ непросто, але це треба зробити, правда?» — написав мандрівник. Він подорожував потягом «Дунай» сполученням Київ — Ізмаїл. У коментарях до публікації Андерсен зазначив, що пласт пилу на вікнах давній і стійкий. Тому навіть засіб для миття та швабра не допомогли повністю його стерти. За словами данця, таку кількість бруду потрібно зішкрябувати.

Цікавий парадокс — чим вищі зарплати у керівництва Укрзалізниці, тим брудніші вікна в поїздах. Сором на весь світ.

 

У Львові за неоплачений проїзд оштрафували Ірину Фаріон

Відома політикиня не опиралася і чемно віддала гроші

Колишня депутатка Верховної Ради від партії «Свобода» Ірина Фаріон  не заплатила за проїзд в електротранспорті. Про це в інтерв’ю львівській пресі повідомив бригадир групи контролерів відділу контролю ЛКП «Львівелектротранс» Андрій Фок. «Нещодавно був випадок теж — колишня парламентарка була оштрафована… Ірина Фаріон. Ну, але культурно сплатила штраф. Вона просто задумалася, забулася — без ніяких проблем. Просто я бачив відео», — розповів він, але не уточнював, у тролейбусі чи трамваї стався інцидент.

Що ж, не всі депутати в «Майбахах» «вишивають», дехто і тролейбусом користується…

Telegram Channel