Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Цинізм влади — зобов’язати найбідніших заповнювати декларації про доходи  для отримання субсидій

У чергах за субсидіями люди непритомніють. Про будь–яку «антикоронавірусну» дистанцію мова взагалі не йде…

Фото із сайту 33kanal.com.

Цинізм влади — зобов’язати найбідніших заповнювати декларації про доходи для отримання субсидій

Команда Володимира Зеленського продовжує звуження соціальних прав українців, ідеться у заяві партії «Європейська Cолідарність»

Після перенесення термінів широко розрекламованого підвищення пенсій та мінімальної зарплати, скасування підвищень зарплат учителям та медикам, відсутності індексацій пенсій чорнобильцям, військовим пенсіонерам, науковцям та іншим, під «каток» антисоціальної політики влади потрапили субсидіанти.

З 1 травня 2021 року уряд Зеленського — Шмигаля запровадив, по суті, нову систему призначення субсидій для українців. Так, зокрема, кожна родина, яка отримує субсидію, для її переоформлення повинна заново здати заяву і декларацію доходів та видатків. Тобто близько 3 млн родин зобов’язані знову йти на поклон до чиновників, принести купу папірців, довідок та виписок для того, щоб отримати допомогу від держави.

Нагадаємо, що після докорінної реформи системи субсидій командою Петра Порошенка з 2015 року субсидію можна БУЛО ОФОРМИТИ ЛЕГКО. Лише за заявою громадянина. А переоформлення субсидій відбувалося АВТОМАТИЧНО. Без потреби подачі нових заяв, стояння в чергах та подання нових декларацій і довідок.

І все це фактично зруйновано нинішньою некомпетентною владою.

З 1 травня 2021 року кожна родина, яка отримує субсидію, для її переоформлення повинна заново подати заяву і декларацію доходів та видатків.

Ще одним ударом для субсидіантів стало рішення уряду ліквідувати комісії місцевих органів влади щодо призначення субсидій. Ці комісії розглядали різні життєві ситуації претендентів на субсидії, винятки з правил та особливості кожної родини. Станом на сьогодні — біля 40% субсидій було призначено саме цими комісіями. Ліквідація комісій призведе до втрати права на отримання допомоги від держави значної кількості українців.

З огляду на це, вимагаємо від уряду негайно:

— Скасувати постанову щодо нововведень в оформленні та призначенні субсидій;

— Переоформити всім субсидіантам на новий термін належні їм субсидії в автоматичному режимі;

— Відмовитися від подачі декларацій субсидіантами, натомість здійснювати призначення субсидій, використовуючи бази даних органів державної влади, Пенсійного фонду, Державної фіскальної служби;

— Повернути нормативи нарахування субсидій, які діяли в опалювальні періоди 2016–2018 років;

Читайте такожНа Медведчука надягли електронний браслет

— Внести на розгляд Верховної Ради України проєкт Змін до Закону про держбюджет на 2021 рік з метою додаткового фінансування програми субсидій в Україні.

Годі знущатися над людьми!

Дарія КЛИЧ.

 
Telegram Channel