Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
5 порад для власниць мультиварок

Мультиварка має безліч функцій.

Фото із сайту zapp.ua.

5 порад для власниць мультиварок

Іноді страви, приготовлені у них, виходять несмачними, хоча, здавалося б, поклали необхідні інгредієнти і встановили таймер на потрібний режим

Мультиварка може замінити плиту, духовку, мікрохвильовку і пароварку. Але головна її перевага в тому, що вона позбавляє необхідності стояти над каструлею і стежити, щоб страва не пригоріла чи не википіла. Їжа, приготовлена у ній, корисна і смачна. За умов, що ви дотримуєтеся правил користування приладом.

Для того, щоб м’ясо та овочі були смачнішими, ароматнішими, фахівці–кулінари радять обсмажувати їх на сковорідці перед закладанням у мультиварку.

Встановлюйте правильно час приготування. Курячий суп за 20 хвилин і м’ясне рагу за 30 — мрія будь–якого кухаря. Але насправді для цього потрібно більше часу. Важливо врахувати кількість продуктів, які закладаєте. Чим більша їхня вага, тим більше часу потрібно, щоб прилад досягнув необхідного тиску. А саме це і є основним фактором швидкого приготування. Про це, на жаль, не йдеться у більшості рецептів. Тож сміливо до зазначеного в них часу додавайте в середньому 5–10 хвилин.

Нагрівальні елементи розміщуються на дні мультиварки і в кришці. Тому у нижню частину чаші треба класти продукти, які довше варяться.

Не перевантажуйте чашу приладу. На ній нанесена відмітка максимального рівня заповнення. Її не можна переходити. При приготуванні страв під тиском не заповнюйте ємність більш як на дві третини, а якщо варите крупи чи бобові, які розбухають, то вони мають займати половину її.

Обсмажуйте м’ясо на сковорідці. У багатьох моделях мультиварки є додаткова функція: «гриль» або «обсмажування». Більшість господинь користуються нею. Але для того, щоб м’ясо та овочі були смачнішими, ароматнішими, фахівці–кулінари радять усе ж обсмажувати їх на сковорідці перед закладанням у мультиварку. Те ж стосується і котлет. І ще одна рекомендація: не перемішуйте інгредієнти до тих пір, поки страва не буде майже готова.

Не повертайте клапан тиску. Є два способи знизити його: швидкий і звичайний. Перший: ви обережно повертаєте клапан мультиварки, випускаєте пару. Другий же дає змогу приладу самостійно і повільно зменшити тиск. Який спосіб кращий вказується у рецептах приготування страв, але ви маєте знати базове правило: швидкий випуск пари підходить для продуктів, які легко переварити (яйця, овочі, риба), а звичайний — для страв, які від тривалого готування стають тільки смачнішими. Наприклад, м’ясо, квасоля, наваристі супи.

Не забувайте промивати силіконову гумку ущільнювача. Вона швидко забруднюється і вбирає сторонні запахи. Тож мийте її після кожного використання мультиварки. І насамкінець: не варіть у ній макаронні вироби. Вони виходять несмачними.

Читайте також: Поради волинським городникам: насіння нагрійте в термосі.

Telegram Channel