Курси НБУ $ 39.55 € 42.06
До пінного напою – закуски на будь-які смаки!

Фото із сайту goneva.net.ua.

До пінного напою – закуски на будь-які смаки!

Пиво нині надзвичайно популярне. З ним люди відпочивають на природі, дивляться спортивні змагання або ж просто проводять час із друзями... Звісно, в якості доповнення до хмільного можна обійтися магазинними чипсами, сухариками чи соленою рибкою. Але, гадаємо, ліпше смакуватимуть власноруч приготовані різноманітні оригінальні закуски

Часникові хлібці

 

 Такі грінки – відмінна закуска до пива. Їх подають практично в кожному барі, але й приготувати вдома зможе навіть недосвідчений кухар

Інгредієнти: хліб (білий або чорний), кілька зубчиків часнику, олія для смаження, сіль, зелень.

Приготування. Покраяти хліб рівними шматочками. На сковороду налити олію, добре розігріти її, акуратно викласти скибочки хліба і на середньому вогні обсмажити до утворення золотистої скоринки. Потому вибрати грінки і скласти на пласку тарілку. Натерти кожну скибочку часником, вмоченим у сіль і посипати дрібно посіченою зеленню. Подають хлібці теплими, щоб більше розкривався смак часнику. За потреби можна розігріти в мікрохвильовці.

 

Сирні кульки

 

 Можна поєднати кілька сортів сиру, щоб зробити закуску більш пікантною

Інгредієнти: 250 г твердого сиру, 100 г пшеничного борошна (або панірувальних сухарів), 1–2 яйця, 50 мл молока, олія для смаження.

Приготування. Сир натерти на дрібній або середній тертці в глибоку миску, додати трохи молока і ретельно перемішати (замість молока можна використовувати також сметану або майонез). В окремій посудині збити яйце. У третю мисочку всипати борошно (або панірувальні сухарі). Із сирної маси формувати кульки завбільшки з волоський горіх, занурювати їх у збите яйце, а потім добре обваляти в борошні з усіх боків. За бажанням процес можна повторити, зробивши подвійну паніровку. На сковороді розігріти олію й обсмажити в ній підготовлені кульки (у фритюрі або з невеликою кількістю олії). Час приготування залежить від розміру кульок, але в середньому займає не більше 5–6 хвилин. Готову закуску викласти на паперовий рушник, промокнути і відразу ж подати.

 

Мариновані сосиски

 

 Дуже цікавий рецепт смачних пікантних ковбасок

Інгредієнти: 1 кг сосисок, 10 г коріандру, 10 г солі, 10 г цукру, 300 мл оцту (6%), 3 гострі перці, 3 мариновані огірки, 1 цибулина, 4 зубчики часнику.

Приготування. Огірки покраяти тонкими пластинками, почищений часник – невеликими шматочками, цибулю – соломкою. Закип’ятити воду, влити оцет, всипати цукор, сіль, перець і коріандр. За бажанням можна додати інші спеції. На сосисках зробити надрізи і покласти в кожен по шматочку огірка, часнику, цибулі, гострого перцю, намастити ковбаску хроном або гірчицею. У скляну ємність на дно покласти трохи цибулі, на неї – сосиски і так чергувати шари доверху. Залити маринадом і залишити на добу за кімнатної температури.

 

Крильця «Бафало»

 

 Класичний варіант закуски до пива

Інгредієнти: курячі крильця, борошно, вершкове масло, часник, приправи (паприка, перець червоний), соус гострий (на кшталт чилі), олія, сіль.

Приготування. Крильця вимити, просушити, за бажанням розрубати на невеликі порційні шматочки. У глибокий посуд насипати борошна, додати спеції (паприку і перець), ретельно перемішати. Шматочки курячих крилець викласти в приготований порошок і залишити на пів години маринуватися. Тим часом зробити підливу. Для цього вершкове масло нагріти до м’якого стану і змішати його з гострим соусом, додати перець, вичавити часник. Суміш поставити на вогонь, довести до появи перших бульбашок і відразу зняти. Мариновані крильця посмажити в олії до готовності, скласти в глибоку миску, залити соусом. Щоб вони ввібрали рідину, накрити кришкою і залишити на 10–15 хвилин. Подавати страву до столу теплою.

 

Грінки «Сирні»

 

 Навіть найвибагливіші гурмани не відмовляться від такої закуски, а готувати її неймовірно просто

Інгредієнти: скибочки хліба, часник, твердий сир, сіль.

Приготування. На кожен шматочок хліба вичавити часник, скласти скибочки одна на одну і залишити на 5 хвилин, щоб просочилися ароматом. Розігріти духовку до температури 200 градусів, хліб викласти на деко і запікати близько 10 хвилин – до появи рум’яної скоринки, тоді перевернути скибки і знову поставити в духовку. Твердий сир натерти на дрібній тертці і рясно посипати ним гарячі грінки. Якщо сир погано розплавиться, можна поставити в духовку ще на кілька хвилин.

 

Німецький пивний салат

 

 Багато хто полюбляє в якості закуски до пінного напою всілякі салати

Інгредієнти: 100 г копченої ковбаси, 1 варена морквина, 1 маринований огірок, 100 г консервованої квасолі, 100 г житнього хліба, 2 ст. л. майонезу, листя салату, петрушка, сіль – до смаку.

Приготування. Відварену охолоджену морквину почистити і нарізати кубиками, копчену ковбасу і маринований огірок – тонкими смужками. Додати порване на шматочки листя салату і дрібно нашатковану зелень петрушки, всипати консервовану квасолю, заправити майонезом, перемішати і оформити порційно, використовуючи сервіровочне кільце. Житній хліб порізати кубиками чи брусочками, посолити, підсушити в духовці і цими сухариками посипати салат.

 

Картопляні чипси

 

 Звичайно, їх можна купити і в магазині, але якщо приготувати вдома, вони гарантовано не будуть містити «хімії», на яку такі багаті фабричні продукти

Інгредієнти: 2–3 середні картоплини, 0,5 л рафінованої олії, приправи та спеції до смаку.

Приготування. Помиту і почищену картоплю нарізати слайсами так, щоб їх товщина не перевищувала 2 мм. Щоб видалити зі шматочків бульби крохмаль, залити їх кілька разів по 10 хвилин водою, кожен раз її міняючи. Як тільки вода стане прозорою, слайси вийняти й обсушити. У чашу мультиварки або сковорідку влити олію, нагріти її упродовж 5–6 хвилин (на мультиварці виставити режим «Випічка»). Викладати порціями картоплю в киплячу олію так, щоб вони не торкалися один одного. Смажити з кожного боку по півтори хвилини, обсушити на серветці від зайвого жиру. Змішати приправи та спеції і посипати цією сумішшю готові чипси. Щоб вони не втратили хрусткості, подавати теплими.

Читайте також: Чому не хочуть рости картопля, цибуля, буряки і кавуни.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel