Курси НБУ $ 39.72 € 42.81
Жирне волосся потребує особливого догляду

Якомога рідше використовуйте фен, праску (плойку) — термовплив посилює роботу сальних залоз, через що волосся швидко жирніє.

Фото із сайту socialka.in.ua.

Жирне волосся потребує особливого догляду

Для подолання цієї проблеми слід не тільки зважати на косметичні засоби, а й стежити за режимом харчування та сну

Підвищене вироблення шкірного жиру можуть спричиняти як неправильно підібрані шампуні й маски, так і стреси, порушення сну та гормональні збої.

Тож, аби позбутися цієї проблеми, дотримуйтеся здорового способу життя: харчуйтеся тричі на день корисною і збалансованою їжею, не захоплюйтеся фаст–фудом, зменшіть споживання смаженого; спіть не менше восьми годин на добу і не нервуйте через дрібниці.

Мийте голову раз на 2–3 дні теплою, але не гарячою водою, щоб не прискорювати роботу сальних залоз.

Обираючи засоби догляду, зверніть увагу на те, чи підходять для вашого типу волосся шампунь, маска, кондиціонер, наскільки безпечний їхній склад (не повинні містити сульфатів, парабенів). Надавайте перевагу якісним продуктам, призначеним саме для жирного волосся, з натуральними компонентами — такими, як шишки хмелю, кропива, хвощ польовий, мати–й-мачуха, корінь лопуха, корінь лепехи, ромашка, розмарин, алое тощо.

Реклама Google

Дотримуйтеся таких загальних правил:

  • Мийте голову раз на 2–3 дні теплою, але не гарячою водою, щоб не прискорювати роботу сальних залоз.
  • Намагайтеся розчісувати волосся не так часто і менше чіпати його руками.
  • Підберіть собі зручну зачіску — за коротким волоссям легше доглядати і воно довше залишається об’ємним.
  • Відмовтеся від застосування гелю, мусу й лаку — ці засоби для укладки роблять волосся гладким, однак водночас і липким та брудним.
  • Якомога рідше використовуйте фен, праску (плойку) — термовплив посилює роботу сальних залоз, через що волосся швидко жирніє.
  • Варто перед миттям голови робити маски. Для цього згодяться кефір, яєчний жовток, сироватка, лимонний сік. Змастіть якимось із цих інгредієнтів коси від коренів до кінчиків, зачекайте 20 хвилин, а тоді змийте теплою водою. Корисно полоскати волосся відварами трав. 

«Ой коси, коси ви мої…»

Народні засоби догляду за жирним волоссям, перевірені часом:

Маска з блакитною глиною. 3 ст. л. блакитної косметичної глини розведіть водою до отримання консистенції сметани. Додайте 1 ч. л. реп’яхової олії та 1 жовток, ретельно розітріть. Нанесіть отриману масу на шкіру голови і залиште на 20 хвилин.

Маска з жовтою глиною. Змішайте 1 ч. л. яблучного оцту і жовту косметичну глину, щоб вийшла не дуже густа кашка.

Ополіскувач із кропиви. 500 г листя кропиви прокип’ятіть кілька хвилин у 0,5 л окропу, остудіть і процідіть. Отриманим відваром ополіскуйте волосся щоразу після миття і втирайте його в корені. Це не тільки зменшить жирність волосся, але й прискорить його ріст, зміцнить і допоможе позбутися лупи.

Ополіскувач з ромашки. Залийте квітки ромашки аптечної окропом у пропорції 1:10, остудіть і процідіть. Ополіскуйте волосся тричі на тиждень, тривалість курсу — три тижні.

Компрес із кефіру. Нанесіть кефір (можна також використовувати кисле молоко) на волосся, загорніть голову рушником. Через 20 хвилин змийте компрес теплою водою з шампунем. Наприкінці сполосніть волосся водою, трохи підкисленою оцтом.

Telegram Channel