Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Історія для душі: Червона троянда

Роза написала, що в петлиці у неї буде червона троянда.

Фото ілюстративне.

Історія для душі: Червона троянда

Один моряк отримував листи від жінки, яку ніколи не бачив. Її звали Роза

Вони довго переписувалися. Читаючи її послання і відповідаючи на них, чоловік зрозумів, що не уявляє свого подальшого життя без неї. Коли закінчилася його служба, вони призначили зустріч на вокзалі о п’ятій годині. Роза написала, що в петлиці у неї буде червона троянда.

Роза написала, що в петлиці у неї буде червона троянда.

Чоловіка терзали сумніви, адже він ніколи не бачив Рози — навіть на світлині. Не знає, скільки їй років і яка вона: гарна чи ні, повна чи струнка? Прийшов до вокзалу рівно о п’ятій. Під годинником стояла жінка з червоною трояндою в петлиці. На вигляд їй було близько п’ятдесяти років. Тобто старша від нього. Моряку схотілося розвернутися і піти. Але ж подумав, що це буде нечесно. Адже ця незнайомка постійно писала йому, поки він був у морі. Вона не заслуговує такого ставлення.

Моряк підійшов до жінки, простягнув руку і відрекомендувався… І тут жінка сказала, що вона не Роза. Що дівчина на таке ім’я стоїть за її спиною. І тоді він побачив ту, в кого заочно закохався, — молоду й чарівну.

Літня жінка розповіла, що Роза попросила її протягнути квітку в петлицю й піти з нею на вокзал. Якби моряк не підійшов, то, можливо, їхню історію було б закінчено. Але сталося по–іншому, тож незнайомка показала йому справжню Розу й розповіла всю правду.

Читайте також: Історія для душі: Помічна ікона

Telegram Channel