Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Загиблий у ДТП 29-річний чоловік врятував чотири життя

Трансплантацію серця у Рівному зробили вже вдруге.

Фото із сайту Національного інституту хірургії та трансплантології імені О.О.Шалімова.

Загиблий у ДТП 29-річний чоловік врятував чотири життя

Мешканець Клесова, що на Дубенщині, 10 травня не впорався з керуванням та упав з мотоцикла і отримав складну травму голови

Два дні медики намагалися реанімувати постраждалого, але їхні зусилля були марними — у нього діагностували смерть мозку. Після розмови зі священником рідні дали дозвіл на забір серця, нирок і печінки, чим допомогли людям, які були приречені на повільне згасання.

Дізнавшись, що з’явився донор органів, київські медики–трансплантологи у супроводі поліції терміново вирушили до Рівного. До складу бригади лікарів, які проводили пересадку, входили семеро спеціалістів, четверо з яких — місцеві, троє — з Національного інституту хірургії та трансплантології імені О. Шалімова. Вночі, з 12 на 13 травня, вони пересадили серце. Його отримав 49–річний чоловік із Рівненської області, власний орган якого останні три роки ледь працював. Операція тривала 5 годин. Це вдруге у Рівному проводять подібне втручання, до нього було задіяно майже 40 медичних працівників. Витрати повністю профінансувала Національна служба здоров’я України. Наразі пацієнт, який отримав нове серце, почуває себе добре, самостійно дихає та розмовляє. «Молимось і вболіваємо, щоб новий орган прижився і успішно працював в грудях цього чоловіка. Подяка медикам та донорам за порятунок людських життів», — зазначив міський голова Олександр Третяк.

 Медики висловлюють вдячність та шану донору і його родині за важкий, але милосердний крок.

Нирки і печінку забрали до Києва, де на них вже чекали інші пацієнти. Зокрема, печінку пересадять 40–річній жінці, у якої діагностовано цироз.

Реклама Google

Медики висловлюють вдячність та шану донору і його родині за важкий, але милосердний крок. «Дякуємо керівникам МВС України, патрульним поліцейським, керівнику і працівникам Українського центру транспланткоординації, колегам з Рівненської міської лікарні та всім, хто був причетний до цього дійства. Нам завжди приємно з вами працювати разом», — кажуть в інституті О. Шалімова. А ще тут зазначають, що унікальність України в тому, що пересадки здійснюють навіть у центральних районних лікарнях.

Ірина ПАСІЧНИК.

Читати також: Волинянка Катерина Токарчук вчилася шити вбрання для жінок, а одягає в «спіднички»… квіти

Telegram Channel