Курси НБУ $ 39.55 € 42.06
Народжені у волинському Щитині, порожняк не гонять!

Такі, як Андрій Ковальчук, уже 7 років не пускають московську орду вглиб України.

Фото із сайту polissia.net.

Народжені у волинському Щитині, порожняк не гонять!

Президент Володимир Зеленський призначив командувачем військами оперативного командування «Південь» генерал-майора, Героя України Андрія Ковальчука (на фото)

Наш земляк, уродженець села Щитинь Камінь-Каширського району, –  бойовий генерал, який, за словами п’ятого Президента Петра Порошенка, «має такий досвід, що його вистачить на декілька успішних військових кар’єр». Його бойова звитяга гартувалась у таких гарячих точках, як Лиман, Миколаївка, Слов’янськ, Щастя, Луганський аеропорт.

Наша газета неодноразово розповідала про Героя-земляка. «Нині так склалося, що я краще знаю Луганську та Донецьку області, ніж нашу Волинь. Такі реалії життя… Але виженемо Путіна з України — ​і буде вдосталь часу, щоб назбирати грибів у наших навколощитинських лісах», — ​сказав Андрій Трохимович у 2017 році, коли у Любешові йому вручали звання «Почесний громадянин Любешівського району».

За словами Петра Порошенка, Андрій Ковальчук «має такий досвід, що його вистачить на декілька успішних військових кар’єр».

«По Збройних силах України — ​відмінні призначення! — ​прокоментував кадрові перестановки Володимира Зеленського командувач Української добровольчої армії Дмитро Ярош. — ​Ці українські генерали та офіцери здатні чинити опір Ерефії (тобто РФ. – ​Ред.) та перемагати».

Пряма мова

Андрій КОВАЛЬЧУК, генерал-майор, Герой України, під час виступу у Луцьку перед студентами:

Мене часто запитують, у чому причина війни? Я вважаю, що вона не в Путіні. Основа негараздів закладена безпосередньо в кожному з нас. Ми маємо молодь, яка на Донбасі під чиїмось впливом взяла до рук зброю та воює проти свого народу. Тобто ми десь недопрацювали: мати недовиховала дитину, вчитель недовчив учня, в університеті упустили момент виховання особистості студента. Нам потрібно докласти зусиль, аби в майбутньому це не повторилося, і виправити допущені помилки.

Василь КІТ.

Читайте також у нас: «У Крим ми ще поїдемо… на танках».

Telegram Channel