Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
17-річна дівчина народила в туалеті

Стан немовляти стабілізується, а молода мама якнайшвидше хоче обійняти синочка.

Фото із сайту laboratoriosniam.com.

17-річна дівчина народила в туалеті

Андрій та Галина із села Губків, що на Березнівщині, про вагітність доньки-підлітка не знали. Хоча підозри виникали, коли вона почала набирати вагу. Проте юнка все заперечувала, бо боялася батька, який неодноразово знущався над дружиною і власною дитиною

Олена поскаржилася матері на біль в животі і вийшла на вулицю. Хлопчик з’явився на світ у туалеті. Дівчина підхопила немовля, аби воно не впало у вигрібну яму.

— Дочка подзвонила і попросила до неї прийти. Коли я прибігла, то побачила дитя, загорнуте в кофту. Я його занесла до хати і викликала «швидку», — розповідає пані Галина.

На момент прибуття лікарів породілля з неперерізаною пуповиною та плацентою і дитинка були в будинку на ліжку. Від медичного огляду вона відмовилася. Дозволила лише виміряти тиск та пульс. Показники гемодинаміки були в нормі. А от у новонародженого хлопчика виявили поверхневе дихання, шкірні покриви голови та обличчя синюшного кольору. Немовля народилося передчасно. Медики «швидкої» обробили пуповину, надали йому необхідну допомогу та разом із мамою забрали до Березнівського пологового відділення. Однак уже ввечері дитину вагою 2 кг, яка народилася на 34 тижні вагітності, терміново з переохолодженням і ураженням нервової системи перевезли до Рівненської обласної дитячої лікарні. Його підключили до штучної вентиляції легень.

На момент прибуття лікарів породілля з неперерізаною пуповиною та плацентою і дитинка були в будинку на ліжку.

— Дитина перенесла гостру нестачу кисню, тож постраждав мозок. Маля недоношене, тому незріле. Також постраждали легені, — говорить завідувач відділення анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених обласної лікарні Сергій Матвіїв.

Новоспечена бабуся розповідає, що донька зустрічалася із на 9 років старшим чоловіком. Той обіцяв одружитися, а тепер навіть телефон вимкнув. Сумнівається, що дитина його.

За справу взялися правоохоронці. Вони мають встановити, чи було зґвалтування, адже на обліку вагітних дівчина не перебувала. А батькам неповнолітньої загрожує 1 100 гривень штрафу за недогляд.

Новоспечений дідусь перекладає відповідальність на колишню дружину, з якою розлучився на початку року. А та розповідає, що чоловік був домашнім тираном — бив і її, і дочку.

— Він казав: «Дізнаюся, що вагітна — я тебе уб’ю: або заріжу, або повішу!» — каже пані Галина. Саме тому Оленка й мовчала.

За кілька днів лікування дало результати — мозок хлопчика живий, що найголовніше, легені стабілізувалися, добре почувається і молода мама. Вона від дитини не відмовляється. Лікар Сергій Матвіїв просить підтримати юну породіллю, яка дуже хвилюється і постійно просить побачитися із сином. Олені вже запропонували допомогу правозахисники. Її разом із малюком можуть помістити у кризовий центр, де вона отримає і психологічну допомогу.

P. S. Тим часом у Сарнах народилася дівчинка вагою 5 150 грамів та зростом 56 сантиметрів. Дитина з’явилась на світ за допомогою кесаревого розтину. За медичною класифікацією, такий плід називається гігантським. Це не надто поширене явище: 1 на 3 000–5 000 пологів.

Ірина ПАСІЧНИК.

Читайте також: «Люблю чоловіків красивих»: помічник нардепа від «Слуги народу» пропонував поліцейським оральний секс (Відео 18+).


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel