Картопля, бурячки, помідори, перчик: фаршируємо все - «Волинь» — незалежна громадсько–політична газета
Курси НБУ $ 26.29 € 30.58
Картопля, бурячки, помідори, перчик: фаршируємо все

Фото із сайту tveda.ua.

Картопля, бурячки, помідори, перчик: фаршируємо все

Овочі з начинкою — ​це доволі швидкі у приготуванні і дуже смачні наїдки. Найчастіше для такої страви господині використовують бульбу та перець, хоч насправді варіантів значно більше — ​згодяться для цього баклажани й кабачки, помідори і буряки, ріпа і шампіньйони… Різноманітними можуть бути і продукти для наповнення, і способи приготування. А щоб визначити найулюбленіші — ​варто скуштувати

Картопля «Ароматна»

Інгредієнти: 15 картоплин, 1 цибулина, 250 г м’ясного фаршу, 50 г сметани, 50 г вершкового масла, сіль, перець і томатна паста — ​до смаку.

Приготування. Почистіть картоплю від шкірки, помийте, складіть у каструлю, залийте окропом і поставте на вогонь. Варіть 8–10 хвилин до напівготовності, потому охолодіть, зробіть заглиблення у кожній бульбі, залишаючи стінки завтовшки близько 1 см. До фаршу додайте вибрані картопляні серединки та цибулю (дуже дрібно порізані, перекручені на м’ясорубці або потерті), посоліть, поперчіть і перемішайте. «Ємності» з бульби наповніть фаршем і викладіть у глибоке деко або форму щільно одна біля одної. Вершкове масло розтопіть, додайте сметану, розведіть водою, посоліть, розмішайте і залийте картоплю. За бажанням можна додати томатної пасти в заливку. Прогрійте духовку до 180° і запікайте картоплю упродовж пів години. Інший варіант приготування цієї страви — ​викласти нафаршировану бульбу в один шар у невисоку каструльку, залити сметанно-томатною заправкою, довести до кипіння і тушкувати на слабкому вогні до готовності.

Гострий перець із сиром «Філадельфія» та беконом на грилі

Інгредієнти: перець халапеньйо, сир «Філадельфія», скибочки бекону.

Приготування. Страва сподобається тим, хто полюбляє смакувати дуже гострими наїдками. Перець помити, почистити, вибравши всі насінини та перетинки ложечкою (якщо ви любите надзвичайно гостре, частину можна залишити), начинити сиром, а тоді обгорнути тонкими скибочками бекону і запекти на грилі. Подавати із соусом BBQ.

Овочеве асорті

Інгредієнти: 9 печериць, 2 стручки перцю чилі, 1 лимон, пучок петрушки, 6 червоних помідорів, 100 г сушених помідорів, 3 цибулини, 200 г м’ясного фаршу, 1 головка часнику, 100 г моцарели, 3 цукіні, 2 болгарські перці, 1 скл. томатного соку, трохи борошна, 1 яйце і сіль до смаку.

Приготування. Промийте під проточною холодною водою всі овочі. З печериць видаліть ніжки, щоб у них утворилося місце для начинки. До фаршу додайте подрібнену цибулю, петрушку, часник, гострий червоний перець, трохи борошна, яйце і сіль. Спечіть у духовці один болгарський перець, зніміть з нього шкірку, м’якоть подрібніть ножем і частину викладіть у шапочки печериць, зверху — ​підготовлений м’ясний фарш. Другий болгарський перець розріжте навпіл, промийте всередині, щоб не залишилося насіння. Подрібніть 1 шампіньйон і очищений від шкірки цукіні. Одну половинку болгарського перцю начиніть печеним перцем і фаршем, а другу — ​подрібненим цукіні з грибами, зверху — ​фарш. Розріжте цукіні впоперек на шматки-«діжечки» і зробіть у них заглиблення, залишаючи невелику стінку з м’якоті, — ​нафаршируйте подрібненими сушеними помідорами й печерицями, притрусіть тертим сиром.

Викладіть у змащену оливковою олією форму для запікання всі наповнені начинками овочі, поміж ними — ​шматочки моркви, часнику. Поставте в духовку, розігріту до 200 градусів на 15 хвилин. Потому дістаньте з неї фаршировані печериці, а до решти овочів долийте томатний сік і поставте в духовку ще на 15 хвилин. Наприкінці присипте подрібненою моцарелою. Запечені овочі виберіть із форми, а з соку приготуйте підливу, додавши туди подрібнену зелену цибулю, м’яту і цедру лимона.

Бурякові «діжечки»

Інгредієнти: 8 невеличких буряків, філе 1 оселедця, 1 червона цибулина, 2 мариновані огірки, 1 кисле яблуко, майонез, зелень, горіхи волоські.

Приготування. Буряки зварити або запекти, охолодити й почистити. За допомогою ложки вийняти серединку, залишивши тонкі стінки. Підготувати начинку: філе оселедця, цибулю, огірки та м’якоть буряка нарізати дрібними кубиками, додати яблуко, натерте на тертку з великими отворами, заправити майонезом. Нафарширувати цією сумішшю бурячки, прикрасити зверху горіхами або зеленню.

Помідори

Інгредієнти: 8 помідорів, 200 г м’яса, 1/4 скл. рису, 1 цибулина, 2–3 ст. л. оливкової олії, сіль, перець, сметана і тертий сир — ​до смаку.

Приготування. Помідори середньої величини обмити в холодній воді, зрізати верхівки й обережно вийняти серцевину з насінням, не порушуючи цілісності томатів. Фарш змішати з відварним рисом, дрібно посіченою і підсмаженою на олії чи маслі цибулею, посолити й поперчити, добре вимішати. Помідори посолити, поперчити і наповнити начинкою. Викласти їх на сковороду, змащену маслом, посипати тертим сиром, збризнути оливковою олією і запекти в духовці протягом 15–20 хвилин. Готові помідори перекласти на блюдо, полити сметаною і посипати зеленню петрушки або кропу.