Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Авдіївку обстріляли вперше з 2017 року. Чому мовчить Зеленський?

Окупанти гатили по мирних будинках із забороненої зброї.

Фото із сайту slovoidilo.ua.

Авдіївку обстріляли вперше з 2017 року. Чому мовчить Зеленський?

У серпні окупанти значно збільшили військову активність на лінії фронту

 

 Лише 28 серпня зафіксовано 18 порушень режиму припинення вогню, 10 військових отримали поранення і травмування. У цей день ворог уперше за тривалий час обстріляв Авдіївку, влучивши в об’єкти цивільної інфраструктури міста. Гатили із забороненої Мінськими домовленостями великокаліберної зброї.

30 серпня внаслідок обстрілів росіян загинув військовий із Львівської області Роман Задорожний. Усього впродовж останнього місяця літа Україна втратила 9 своїх захисників, 28 було поранено.

Ветеран 53–ї бригади та співробітник фонду «Повернись живим» Андрій Римарук каже, що цього року окупанти отримали на озброєння російські безпілотні апарати «Орлан-10» і навчились їх використовувати разом з артилерією. «Орлани» шукають ціль, знаходять її, потім вони (росіяни. — Ред.) готуються, накопичують сили і завдають удару», — пояснює Римарук.

Володимир Зеленський відвів війська з позицій в односторонньому порядку, забрав із фронту розвідувальні безпілотники, контрснайперські групи та заборонив вести вогонь у відповідь.

Тим часом Володимир Зеленський ніяк не прокоментував останні масовані атаки загарбників. Цим фактом обурились у найбільшій опозиційній проукраїнській партії «Європейська Солідарність». «Перший із 2017 року артилерійський обстріл українського міста в тилу — результат лякливої політики Верховного Головнокомандувача, який відводив війська з позицій в односторонньому порядку, забрав із фронту розвідувальні безпілотники, контрснайперські групи та заборонив вести вогонь у відповідь, — заявили в «Європейській Солідарності». — Бо війна в голові Зеленського давно закінчилась — і він уперто продовжує ігнорувати реальність».

Читайте також: Адвокат Валентина Теличенко: довіри до судді Волкової, яка ухвалила незаконне рішення щодо Павловського, немає​.

«Необхідно скасувати усі безглузді обмеження, які перешкоджають ефективній протидії агресору і стримуванню його від нападів на наші сили та мирне населення. МО й уряд мають негайно виплатити всі заборгованості військовослужбовцям ЗСУ по відпустках і лікарняних. А в бюджеті-2022 має бути передбачене збільшення зарплат українським військовим», — вимагають у партії. «Володимире Олександровичу, виходьте з декорацій, у яких вам так затишно і комфортно. Ворог обстрілює українську землю, яку ви дуже пафосно обіцяли захищати і відвойовувати. То хоча б скажіть щось людям», — йдеться у заяві «ЄС».

Василь РОГУЦЬКИЙ.

Telegram Channel