Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Дівчина втекла від викрадача, який тримав її в неволі 8 років

Саме в цю кімнату нелюд запроторив дитину.

Фото із сайту zen.yandex.ru.

Дівчина втекла від викрадача, який тримав її в неволі 8 років

23 серпня Наташа Кампуш із Відня святкує свій другий день народження, адже в цей день у 2006–му їй вдалося вирватись із тривалого полону

У неволі вона провела 8 ро­ків. Її викрав 36–літній Вольфганг Пріклопіль. Під час викрадення Наташі було 10, вона вчилася в 4–му класі. Дівчинка просто зникла дорогою до школи. Інші діти бачили, як її вкинули в білий мікроавтобус. Поліція перевірила 700 таких машин, у тому числі й авто викрадача, Вольфганга Пріклопіля, але нічого не запідозрила — він добре замів сліди.

Чоловік тримав дівчинку у маленькій потаємній кімнаті площею близько 5 м², збудованій як бомбосховище на глибині 2,5 м під землею, вона була без вікон і мала хорошу звукоізоляцію. Вхід був захований за шафою в гаражі. Перші пів року Наташа не покидала кімнату, потім викрадач став її інколи випускати під своїм наглядом. Пріклопіль говорив, що двері й вікна в будинку заміновані і він уб’є її і себе, якщо та спробує втекти. Наташа і Вольфганг щодня вставали рано і снідали разом. Викрадач давав їй книги, щоб училася. Бувало, що бив дитину, причому так сильно, що вона не могла ходити.

Чоловік тримав дівчинку у маленькій потаємній кімнаті площею близько 5 м², збудованій як бомбосховище на глибині 2,5 м під землею, вона була без вікон і мала хорошу звукоізоляцію. 

23 серпня 2006–го дівчина пилососила машину Пріклопіля в саду. Коли задзвонив мобільний телефон, Вольфганг відійшов, щоб йому не заважав шум. Наташа залишила пилосос увімкненим і втекла. А викрадач, щоб не потрапити до рук поліції, незабаром кинувся під поїзд.

На волі Наташа стала телеведучою, знялась у документальному фільмі про себе, відмовившись при цьому говорити, чи ґвалтував її викрадач. І до речі, будинок Пріклопіля тепер — її власність…

Василь КІТ.

Реклама Google

Читайте також: Врятувала мільйони дітей від кашлю, який убиває

Telegram Channel