Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Ті, кому 40, про пенсію можуть не мріяти?

На першому етапі уряд відібрав три групи, які з 2023 року зможуть претендувати на соцпакети з накопичувальними пенсіями, – соціальні працівники, вчителі та військові.

Фото із сайту rbc.ua.

Ті, кому 40, про пенсію можуть не мріяти?

Найрезонансніші події в житті країни та світу очима наших журналістів

Хочете захищену старість — самі собі відкладайте на неї

Забезпечити в майбутньому пенсіями нинішнє активне населення можна тільки через впровадження накопичувальних пенсійних фондів (НПФ). Про це заявив міністр фінансів України

 

«Багато скепсису, що накопичувальна система показала свою неефективність. Це не так. Солідарна пенсія (як зараз, — коли ті, хто працює, «скидаються» грішми нинішнім пенсіонерам. — Ред.) має бути разом із накопичувальною (коли працівник буде відраховувати частину із зарплати ще й у НПФ на свої майбутні виплати. — Ред.)». Марченко вказує на зменшення кількості працюючих людей в Україні: «Якщо у вас немає накопичень у НПФ, розраховувати на пенсію взагалі не варто. Темпи старіння населення такі, що кількість працюючих постійно скорочуватиметься, а кількість пенсіонерів — зростатиме. Мені, 40–річному, на пенсію за нинішніх умов розраховувати не варто. Тоді два варіанти — або я сам шукаю можливості й відкладаю через НПФ, або створюються умови таких накопичень для всіх громадян», — сказав він.

Зазначимо, що з 2023 року уряд планує розпочати поетапне запровадження накопичувальної пенсійної системи. Відрахування будуть обов’язковими для всіх працівників. Накопичувальну пенсію будуть виплачувати додатково до солідарної, розмір якої не зменшуватимуть… Якщо, звісно, гроші у тих накопичувальних фондах не «згорять», не знеціняться й дочекаються виходу на пенсію працівника, який їх відкладав.

Сергій МАРЧЕНКО.

 

Львів’янин викупив у «чорних археологів» унікальну сокиру для музею

Підприємець і археолог за освітою Тарас Хмеловський передасть Національному музею історії України сокиру X XI століть із зображенням князівського тризуба

Передаючи артефакт музеєві, благодійник сказав: «Ця річ із символом князівської влади передається звідти, звідки вона походить, — від держави давньої України-Руси до державної установи сучасної України. Україна воювала тоді, воює і тепер.
Передаючи артефакт музеєві, благодійник сказав: «Ця річ із символом князівської влади передається звідти, звідки вона походить, — від держави давньої України-Руси до державної установи сучасної України. Україна воювала тоді, воює і тепер.

 За цей артефакт житель Львова заплатив «чорним археологам» 10 тисяч доларів. Науковці підтвердили, що топірець скандинавського типу — оригінальний. «Унікальності сокирі додає зображення тризуба, яке повністю інтегроване зі скандинавським стилем. Цією зброєю, вочевидь, користувався знатний воїн. Можливо, він її отримав як винагороду від князя», — каже підприємець Тарас Хмеловський.

Артефакт знайшли на Чернігівщині, він добре зберігся, відламаний лише верхній елемент, який тримав древко. По боках нанесений скандинавський візерунок, вгорі намальований тризуб, а позаду зображено тотемну тварину — вовка. З нагоди 30–річчя відновлення Незалежності України Тарас Хмеловський передав сокиру Національному музею історії.

Дивовижна знахідка. І дивовижний Тарас Хмеловський, який робить її надбанням усіх українців, а не власністю одного колекціонера.

 

Змінила сімох інструкторів: жінка 30 років не може здати на «права»

Вона навіть зверталася до гіпнотизерів — не помогло

47–річна жителька Великої Британії Ізабель Стедман упродовж трьох десятиліть не може отримати водійського посвідчення. За цей час жінка змінила сімох інструкторів, узяла понад тисячу уроків та витратила 10 тисяч фунтів. Утім, все виявилося марним. Причина її невдач в тому, що вона дуже нервує на перехрестях із круговим рухом і навіть іноді непритомніє від страху. В одному з таких випадків інструктору довелося схопити кермо, щоб уникнути аварії. «Схоже, я так нервую і перевантажуюсь, що мозок просто відключається», — зітхає Стедман. Вона всіляко намагалася побороти фобію. Зверталася і до медиків, і до гіпнотизерів — безуспішно.

Жінка каже, що здаватись не збирається і зробить іще одну спробу скласти іспит. Тим часом на водія почали вчитися її діти. У них страху перед машиною нема. Тож, очевидно, в автомобілі Ізабель ще накатається, але не за кермом, а поруч із дітьми…

 

Тіло чоловіка, який потонув на Херсонщині, знайшли аж у Криму

Львів’янина та його сина винесло у море на надувному матраці

19 серпня Михайло Качмар разом із 8–річним сином плавав на матраці біля Лазурного Херсонської області — сильним вітром їх віднесло далеко від берега. Тіло потонулого малого Матвійчика виявили майже одразу після трагедії біля острова Джарилгач. А чоловіка довелося шукати довго. Його знайшли аж у Чoрнoмoськoмy в Криму.

У сім’ї, яку спіткала трагедія, було троє дітей. Тепер мати, яка втратила сина та чоловіка, самотужки виховує двох доньок.

 

Дітей повернули батькам за 140 тисяч доларів викупу

Десятки школярів, яких викрали під дулами автоматів з навчального закладу в Нігерії, звільнені й передані сім’ям

За словами директора школи, дітей відпустили після того, як їхні батьки заплатили викуп у 140 тисяч доларів і на додачу віддали мотоцикли, пише CNN. 136 учнів ісламської школи викрадачі захопили у травні. Звільнені школярі мають виснажений вигляд, а деяким потрібна медична допомога. «Я не можу знайти слів, щоб розповісти, наскільки щасливий. Останні 88 днів молився, щоб побачити дітей», — каже батько Хаувау Іса, у якого бандити викрали аж сімох дітей.

Викрадення людей задля викупу залишається серйозною проблемою в Нігерії. За цей рік лік таких випадків йде на сотні. Десятки шкіл закрили, щоб запобігти подальшим нападам.

Реклама Google

Читайте також: Злапали двох іноземців, які патрали автівки українських буржуїв (Відео, фото).


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel