Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
«Бронзова» олімпійська призерка віддала подаровану їй квартиру тренеру і... отримала другу! (Відео)

На честь 22-річної Ірини Коляденко вже не раз у світі піднімався прапор України.

Фото із сайту kp.ua.

«Бронзова» олімпійська призерка віддала подаровану їй квартиру тренеру і... отримала другу! (Відео)

Бо власного житла не було в них обох

24 серпня, на День Незалежності, голова Київської облдержадміністрації Василь Володін вручив ключі від квартири борчині, бронзовій призерці японської Олімпіади-2020 у ваговій категорії до

62 кілограмів 22-річній Ірині Коляденко. Однак спортсменка повідомила, що вирішила віддати це помешкання своєму тренеру Володимирові Яременку попри те, що завжди мріяла мати власне житло.

«Щоб ви розуміли... — написала Ірина в Instagram. — У мене навіть своєї кімнати ніколи не було! Так склалося моє життя. Власне житло – це дійсно була моя мрія, не менш заповітна, ніж олімпійська медаль. І ось сьогодні я тримаю право власності на однокімнатну квартиру площею 41 квадратний метр. Уже завтра я могла почати ремонтні роботи».

За всіма моїми перемогами стоїть ще одна людина – це мій тренер.

«Але... Але за всіма моїми перемогами стоїть ще одна людина, – продовжила Коляденко. – Це мій тренер, з яким я працюю вісім років, який мене не тільки тренує, але й завжди був поруч протягом усього часу.

Так, було нелегко. Ну, щоб ви розуміли: був такий час, що він мені купував одяг. Маленька дочка Тетяна і дружина не бачать його місяцями, тому що він постійно зі мною на зборах. Знаходив кошти, щоб підтримати мене в першу чергу. Не маючи свого власного житла!».

«Ви заслужили це житло, Володимире Васильовичу!»
«Ви заслужили це житло, Володимире Васильовичу!»

 Ірина Коляденко підкреслила, що дарує квартиру тренеру, а сама продовжить працювати заради

своєї мрії — стати олімпійською чемпіонкою.

«У нашій країні, на жаль, тренерів залишають без уваги, але я хочу сказати своєму наставнику: «Дякую!» – і віддати подаровану мені квартиру заслуженому тренеру України Володимирові Васильовичу Яременку. Ви її заслужили! А я продовжую мріяти і працювати над втіленням своєї мрії. А ви мені, як завжди, допоможете».

Щоб ви розуміли... У мене навіть своєї кімнати ніколи не було!

«Браво! Бравіссімо, Ірино!» – такі слова написали ми, почувши цю інформацію. Але історія мала неймовірне продовження на сесії Ірпінської міської ради.

«Вчора Ірина Коляденко відмовилася від квартири і віддала її своєму тренеру. В Україні це безпрецедентний вчинок. Ірпінь не міг стояти осторонь – і ми дали ще одну квартиру нашій медалістці. Для нас вона чемпіонка, ми її дуже любимо і надалі будемо підтримувати нашу Ірину Коляденко», – заявив міський голова Ірпеня Олександр Маркушин.

Крім того, Коляденко та її тренеру Володимирові Яременку вручили сертифікати на 100 тисяч гривень (плюс 55 тисяч доларів призових від держави за бронзу). А на наступну сесію міської ради буде виноситися питання про присвоєння Ірині Коляденко звання почесного громадянина міста Ірпінь.

Бравіссімо і вам, пане мере!

Петро ПАС.

Читайте також у нас: «Легендарний боксер Оскар Де Ла Хоя зізнався: у 13-річному віці його зґвалтувала 35-літня жінка».

Telegram Channel