Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Через хабар волинської чиновниці навіть прикордонники добираються на службу пішки…

«Нам потрібно винаймати за 300 гривень машину, щоб поїхати в Любомль».

Фото instrumentvistre.

Через хабар волинської чиновниці навіть прикордонники добираються на службу пішки…

З кінця липня до сіл Штунь, Замлиння, Приріччя, Терехи, Висоцьк, що на Любомльщині, знову не їздить маршрутка. Про проблему нам повідомила читачка Леся Гарбар, яка вже зверталася до редакції із проханням допомогти її вирішити. Через кілька днів після публікації в номері за 20 травня автобус пустили. Людській радості не було меж. Та не довго тішилися, бо із середини липня знов лишилися без сполучення

Незручності виникли тоді, коли в березні керівницю транспортного управління Волинської облдержадміністрації спіймали на хабарі. З того часу почалися проблеми із тендерами на багатьох маршрутах у районах. Пані Леся каже, чула від водіїв, що тендерів чекають нині на 40 маршрутах. Для селян – це неабияка проблема, бо не можуть виїхати із села, добратися до районного, не те що вже обласного центру.

– Нам потрібно винаймати за 300 гривень машину, щоб поїхати в Любомль. А щоби далі — то й 500. Це дорого для людей. Було б добре, аби маршрутка хоча б ходила з Любомля і назад, до Луцька вже якось добиралися б. Хотілось би, щоб вона їздила і в обід, і ввечері, і в дві сторони. У нас прикордонники йдуть пішки на службу зранку, зі Штуня багато людей на роботу їдуть, на базар… А нема чим добиратися, — розповіла пані Леся.

Нам потрібно винаймати за 300 гривень машину, щоб поїхати в Любомль. А щоби далі – то й 500. Це дорого для людей. 

За її словами, після нашої публікації в травні маршрутка почала курсувати, але підозрюють, що без дозвільних документів.

— Що це за кадрова політика? Що це за влада? Чому ми повинні страждати? Звертаюсь до вас, бо на вас одна надія, — йдеться у листі.

У Волинській облдержадміністрації пояснюють, що нині відбувається реорганізація транспортного управління, через це виникають проблеми. У департаменті інфраструктури кажуть, що тендер по маршрутах у зазначені вище села на Любомльщині був запланований на липень. Але тоді не знайшлося перевізника, який зголосився б обслуговувати цей маршрут. Через це питання «зависло». Процедура, обіцяють, має відбутися найближчим часом.

Читайте також: Журналісти не мають права замовчувати «вагнергейт», бо це зрада української армії – Ірина Геращенко.

Аліна ВІТИНСЬКА.

Реклама Google


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel