Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Паралімпійський Токіо  вивчив наш «Ще не вмерла…» чи не краще за їхній «Кімі ґа Йо»

Уродженець полтавського Кременчука Сергій Ємельянов здобув у Японії золото для Волині!

Фото із сайту sport.segodnya.ua.

Паралімпійський Токіо вивчив наш «Ще не вмерла…» чи не краще за їхній «Кімі ґа Йо»

Хоча українці виступили й не так феєрично, як в Ріо де-Жанейро-2016

Представник Волинської області, лучанин Сергій Ємельянов виборов на Паралімпійських іграх у Токіо золоту нагороду! Студент Академії рекреаційних технологій і права виграв фінальний 200–метровий заплив у веслуванні на байдарці–одиночці! Колоритний 28–літній бородань повторив свій успіх у Ріо де–Жанейро-2016 — тож тепер є дворазовим паралімпійським чемпіоном!

Ще одну медаль — срібну — у скарбничку збірної України принесла 38–річна волинянка (і також студентка Академії рекреаційних технологій і права!) Марина Мажула (теж у запливі байдарок–одиночок на 200–метрівці)!

Загалом наші паралімпійці здобули у Токіо майже сотню нагород і увійшли у ТОП-6 загальнокомандного медального заліку.

Не пасли задніх у Японії і представники Рівненщини! Так, тамтешня дзюдоїстка Ірина Гусєва виборола срібло (34–річна спортсменка повторила свій результат у Ріо-2016). Бронзові ж нагороди здобули дзюдоїсти Наталія Ніколайчик, Юлія Іваницька та Олександр Назаренко.

Загалом наші паралімпійці здобули у Токіо майже сотню нагород і увійшли у ТОП-6 загальнокомандного медального заліку (і у ТОП-5 за кількістю медалей незалежно від ґатунку).

Нагадаємо, що Українська держава за здобуття бронзи платить 55 тисяч доларів (приблизно 1,5 мільйона гривень), срібла — 80 (2,2 млн грн) і золота — 125 (3,3 млн грн).

2-3-6-12-19.indd

Читайте також: Волинянки п’ять разів «відфутболили» галичанок.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel