Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Українська сім’я з чотирма дітьми у Польщі опинилася під загрозою депортації

Спочатку лікарі говорили про двійню, потім — про трійню, лише на четвертому УЗД з’ясувалося, що Марина стане мамою чотирьох дітей.

Фото із сайту vesti-ua.net.

Українська сім’я з чотирма дітьми у Польщі опинилася під загрозою депортації

6 років тому родина Кучерів із Кропивницького переїхала до Вроцлава, де знайшла роботу та винайняла житло. На той момент у них вже був син, якому зараз виповнилося 16 років. Минулого тижня у місцевій лікарні на світ з’явилося ще четверо хлопчиків

Діток українка народила на 30–му тижні вагітності. Малюки важили від 1270 до 1550 грамів, троє з них є однояйцевими близнюками. Про це не було відомо з самого початку, адже під час першого огляду лікарі побачили на моніторі двох дітей, потім — трьох, лише після четвертого огляду виявилося, що хлопчиків — четверо.

«Варто зазначити, що це була перша четверня, яка народилася в нашій  лікарні. Це неординарна подія, яка вимагає залучення усього колективу акушерсько– неонатологічної команди. Протягом наступних кількох тижнів новонароджені будуть перебувати під наглядом лікарів. Вони потребують інтенсивної, комплексної медичної допомоги та великої роботи з боку персоналу. Ми вітаємо наших батьків та бажаємо їм міцного здоров’я, сил і наполегливості, а також радісних моментів у вихованні!» — повідомили у Вроцлавській лікарні.

Многодетного отца могут лишить шанса на счастливую жизнь с женой и детьми.
Багатодітного батька можуть позбавити шансу на щасливу сім'ю з дітьми.

Однак нещодавно у родини почалися неприємності. На фірму, де працював чоловік, прийшли з перевіркою прикордонники. З’ясувалося, що українець не мав необхідного дозволу воєводи. За це його покарали штрафом у розмірі 3 000 злотих та зобов’язали виїхати з країни. Штраф чоловік сплатив, а от розв’язувати іншу проблему буде складніше. Кучери подали апеляцію на рішення прикордонної служби. Їхній юрист каже, що ухвалу про депортацію винесли законно, однак шанси скасувати її все одно існують з огляду на ситуацію, в якій опинилася сім’я.

Жінка не може залишитися сама без чоловіка зі старшим сином та новонародженою четвернею. А чоловік повинен мати дозвіл на роботу, щоб піти працювати та фінансово забезпечити сім’ю.

Читайте також: До сліз: у кожній хворій дитині волинянка Марія бачить свого брата.

Олексій Кучер розповів, що з Мариною завжди мріяли про велику родину. Але ніколи не думали, що народиться аж стільки малюків одночасно. «У всій цій ситуації моя радість і щастя від збільшення сім’ї змішуються з трагедією. Я не можу собі уявити, що доведеться залишити Марину та виїхати з Польщі. Як вона впорається з доглядом за дітками та старшим сином?» — бідкається Олексій.

Марина каже, що переїхати до Польщі їх спонукали бідність та корупція в Україні, де люди втомилися від напруженої ситуації з Росією, бояться війни, а медична допомога залишає бажати кращого. «Якби на батьківщині я дізналася про багатоплідну вагітність, напевно, вирішила б зробити аборт», — розповіла жінка журналістам видання kobieta. onet.pl. 

Лія ЛІС.

 

Telegram Channel