Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Покращити настрій допоможуть… банани

Фото із сайту laodong.vn.

Покращити настрій допоможуть… банани

У них міститься багато триптофану — речовини, з якої виробляється «гормон щастя» — серотонін. Тому, з’ївши банан, ви не лише отримаєте насолоду, а й позбавитеся від ризику впасти у депресію

Захищають шлунок, серце, рятують від похмілля

Ці фрукти також багаті на речовину, що створює плівку для захисту стінок шлунка від руйнівного впливу шлункового соку. Тому дуже корисно з’їдати по одному банану перед кожним прийомом їжі. Це допоможе позбутися печії, очистити організм від шлаків і токсинів, запобігатиме виникненню виразкової хвороби та гастриту, знизить ризик захворювання раку шлунка. Багаті на вітаміни А, В1, В2, В6, В9, залізо, калій, натрій, магній, фосфор і кальцій дари тропіків поліпшують стан судин, зменшують ризик інфаркту та інсульту, нормалізують тиск.

Якщо хочете позбутися згубної для здоров’я звички курити — також їжте банани. Вітаміни В6 та В12, які є в них, допомагають вивести нікотин та полегшать адаптацію організму.

Якщо ви побували на гучній вечірці, корпоративі та не розрахували з алкогольними напоями, від наслідків похмілля врятує банановий коктейль із додаванням натурального йогурту або кефіру. Такий напій заспокоїть шлунок, позбавить від нудоти, відновить рівень цукру в крові. Якщо хочете позбутися згубної для здоров’я звички курити — також їжте банани. Вітаміни В6 та В12, які є в них, допомагають вивести нікотин та полегшать адаптацію організму.

Як вибирати і зберігати

Хвостик банана повинен бути зеленим і пружним, без цвілі та ознак гниття. Сам фрукт — без пошкоджень та вм’ятин. Утім, якщо банан потемнів, не варто відразу викидати його у смітник. Спробуйте, чи він не дуже м’який. Якщо на дотик залишається пружним — значить, просто перестиг і на смак дуже солодкий. Його можна використати у випічці або з’їсти.

Найкраща температура для зберігання бананів +13°. Якщо ви покладете їх у холодильник, вони потемніють, але всередині будуть світлими. Зелені фрукти достигнуть, якщо їх потримати декілька днів у теплому місці. Кладіть банани окремо від інших фруктів. Під час достигання вони виділяють етилен, який прискорює дозрівання «сусідів», що лежать поблизу.

Читайте також: Назвали смачний спосіб, як позбутися головного болю.

Реклама Google

Telegram Channel