Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Від неї божеволіли всі чоловіки: секрети краси Клеопатри

Вчіться у великих!

Фото: recordfm.com.ua.

Від неї божеволіли всі чоловіки: секрети краси Клеопатри

Про цю яскраву персону античних часів не знає хіба що лінивий. Незважаючи на те, що цариця не слугувала ідеалом краси, вона завжди була впевнена у своїй привабливості та виглядала бездоганно. Догляд за собою Клеопатра перетворила на справжній культ. І навіть маючи чотирьох дітей, щодня знаходила час на себе

Догляд за обличчям

Для цього цариця використовувала глину, грязі Мертвого моря (яке, до речі, спеціально для неї завоював Марк Антоній) та алое, котрий, як вважали древні єгиптяни, може подовжити життя. В якості масок Клеопатра використовувала суміш білої глини, меду та соку лимона. А кремом слугувала суміш із соку алое, бджолиного воску та олії мигдалю.

Піклування про волосся

Навіть жінки Древнього Єгипту знали, що доглянуте волосся — особлива окраса жінки. Але шампунь у той час ще не винайшли, тому Клеопатра використовувала яєчні жовтки для надання блиску своїм локонам. Їх збивали разом із невеликою кількістю меду та мигдалевої олії, втирали в шкіру голови і змивали за 10 хвилин.

Поцілувати руку цариці було дуже почесно. Тому у першої леді вони мали бути завжди ідеальними.

Руки — візитівка жінки

Поцілувати руку цариці було дуже почесно. Тому у першої леді вони мали бути завжди ідеальними. Для цього Клеопатра робила спеціальні ванночки з відварами подорожника, кропиви та календули, затим змазувала їх сумішшю курячого жиру, меду та касторової олії. Не забувала цариця і про манікюр. Про лаки тоді, звичайно, ще не чули, але жінка майстерно розфарбовувала нігті хною.

Парфум

Найулюбленішим засобом Клеопатри була трояндова вода, а також олії кипариса та ладану. Від такого аромату чоловіки втрачали голову.

Жінки, вони і в Древньому Єгипті жінки. І догляд за собою — невід’ємна частина їхнього життя. А бути красивими — це так важливо і приємно. Тож чому б не перейняти досвід у прекрасної та розумної Клеопатри, від якої були в захваті всі чоловіки та якій так заздрили всі жінки?

Читайте також: Чи є шанс жити вічно? І як у 70 виглядати не гірше, ніж Софія Ротару?

Telegram Channel