Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Волинянин повернувся додому  з новим серцем і 6 тисячами підписників

Мама хлопця – Тетяна Давидюк – щиро подякувала Борису Тодурову, усім медикам, які брали участь в операції з пересадки серця, а також виходжували її сина.

Фото instagram.com/iitsmaxx_xx.

Волинянин повернувся додому з новим серцем і 6 тисячами підписників

13–річний Максим Давидюк із села Зарудчі Любешівської громади став першим в Україні підлітком, якому пересадили серце. Трансплантацію провели 4 тижні тому у Львові, потім хлопець проходив реабілітацію у Києві. Про те, що його виписують із лікарні, Максим, який уже став блогером, повідомив на своїй сторінці в Instagram

«Нове серце — це для мене шанс на нове життя. Сподіваюся, що все буде добре», — сказав Максим у відеозверненні до підписників. Він продовжує розповідати в соцмережі про своє самопочуття, дякує лікарям за порятунок. Щодня хлопець мусить пити чимало таблеток, аби запобігти відторгненню пересадженого органу, робити спеціальні вправи, стежити за станом здоров’я.

Це великий день не лише для нас, а й для країни.

Директор Інституту серця Борис Тодуров, який і оперував Максима, проводжаючи юного пацієнта, наголошував, що нині йому треба обмежити контакти з іншими людьми, щоб запобігти інфекційним захворюванням.

Читайте також: Як завчасно запідозрити інсульт​.

— Це великий день не лише для нас, а й для країни. Перша дитяча трансплантація серця відбулася чотири тижні тому, і Максим йде додому при доброму здоров’ї і в гарному настрої. Він уже став блогером, має шість тисяч підписників і буде ділитися своїми враженнями про те, як жити із донорським серцем. А я його теж буду перепощувати, щоб всі були в курсі подій, — сказав знаменитий кардіохірург, назвавши історію Максима «найунікальнішим хірургічним випадком» цього року.

Оксана КРАВЧЕНКО.

Telegram Channel