Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
У Луцьку виставили на показ майже пів тисячі мистецьких творів з нагоди ювілею художньої школи (Фото)

Тетяна Гнатів вручила директору школи Івану Гаврилюку подяку Луцької міськради.

Фото volyn.com.ua.

У Луцьку виставили на показ майже пів тисячі мистецьких творів з нагоди ювілею художньої школи (Фото)

У четвер, 4 листопада, в галереї мистецтв Національної спілки художників України у Луцьку урочисто відкрили виставку творчих робіт учнів і викладачів Луцької художньої школи з нагоди 60-ліття закладу

На виставці представлено майже 500 робіт, які відображають навчальний і творчий процес художньої школи. Експонуються роботи з рисунку, живопису, композиції, скульптури, пленерні твори.

– 60 років – значима подія для навчального закладу, адже 60  – і для людини поважний вік, а для навчального закладу – це процес розвитку. За цей час було багато, але нині вдалося досягнути того, до чого прагнули, – розповів директор закладу Іван Гаврилюк. 

Ми робимо це передусім для міста, для громади, для людей, і в першу чергу для дітей, аби нове покоління заразилось цим вірусом мистецтва і культури, і в подальшому несло його крізь роки.

Він пригадав історію закладу, роки становлення, талановитих випускників. Розповів також про людину, яка започаткувала в Луцьку образотворчу освіту – першого директора художньої школи Петра Сензюка

Нагадаємо, до 60-ліття Луцької художньої школи 22 жовтня у виставковій залі закладу відкрили експозицію творчих робіт випускників різних років навчання.  

Нині – у Галереї мистецтв – підсумкова – ювілейна виставка. В одній залі залі експонуються роботи учнів (випускників останніх п’ять років), в іншій – викладачів школи. 

– Ми робимо це передусім для міста, для громади, для людей, і в першу чергу для дітей, аби нове покоління заразилося цим вірусом мистецтва і культури, і в подальшому несло його крізь роки, – зазначив Іван Гаврилюк.

На урочистість завітало чимало гостей: ректор Волинського національного університету імені Лесі Українки Анатолій Цьось і проректор вишу Наталія Благовірна,  директори музею Волинської ікони Тетяна Єлисєєва та Художнього музею Зоя Навроцька, художники краю, учні, випускники.

Привітала колектив закладу із ювілеєм директор департаменту культури Луцької міської ради Тетяна Гнатів і вручила директору школи та викладачам подяки. 

Читайте також:  Шлях до виставок у Європі почався в Луцькій художній школі (Відео).

Реклама Google

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Довідково: 

Луцька художня школа заснована 1961 року. Нині там навчається 420 учнів на бюджетній основі і 180 учнів на засадах самоокупності. Навчання здійснюють 24 викладачі. Упродовж 60-літньої діяльності початкову мистецьку освіту в школі здобуло понад 4000 дітей. Цьогоріч свідоцтво про закінчення школи отримали 120 випускників.

Основний курс навчання у школі триває чотири роки, впродовж яких учні отримують базові знання з рисунку, живопису, композиції, скульптури, історії мистецтва. У наступні два роки вони мають змогу вивчати предмети за спеціалізацією дизайну.

Паралельно з основним навчальним процесом школа активно проводить виставкову, конкурсну та пленерну діяльність, налагоджена співпраця з іншими мистецькими навчальними закладами різних рівнів. Щороку десятки учнів здобувають перемоги на обласних, всеукраїнських і міжнародних мистецьких конкурсах.

У Луцькій художній школі вперше в Україні впроваджено уроки писанкарства. Для занять гончарним мистецтвом встановлено муфельну піч. Налагоджено тісню співпрацю з вищими мистецькими навчальними закладами Косова, Львова. Щороку на базі школи організовують виставка-конкурс «Писанковий дивоствіт», міжнародний конкурс-пленер учнів та студентів мистецьких навчальних закладів «Луцький замок». 2018 року започатковано проєкт «Територія творчості», який реалізовується в рамках заходів з відзначення Дня міста. У школі є виставкова зала, де завжди експонуються творчі роботи учнів і викладачів.

Із 1989 року і донині директором школи є заслужений працівник культури України Іван Миколайович Гаврилюк.

Реклама Google


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel