Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Репресії з боку влади Зеленського — це реванш Антимайдану

Волинь-нова

Репресії з боку влади Зеленського — це реванш Антимайдану

У день, коли треба було висунути підозру Петру Порошенку у державній зраді, Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова пішла у відпустку (документ підписав її заступник)

І це, в принципі, все, що треба знати про «провадження» проти п’ятого Президента. Адже ухиляння Венедіктової фактично було зізнанням у замовності цієї справи і одночасно явкою з повинною та самовикриттям режиму Зеленського, який вкотре продемонстрував, що є нічим іншим, як реваншем Антимайдану.

Навіть якщо колишній Президент потрапить за ґрати, свій перший і, можливо, найголовніший бій він уже виграв, адже увесь світ зрозумів, що його переслідують з політичних і особистих мотивів.
Навіть якщо колишній Президент потрапить за ґрати, свій перший і, можливо, найголовніший бій він уже виграв, адже увесь світ зрозумів, що його переслідують з політичних і особистих мотивів.

 

Чому реваншем? Не тільки тому, що Зеленський активно копіює авторитарні методи Януковича та Путіна, не тільки тому, що будує свій клан «95 кварталу» чи проявляє кричущу некомпетентність та невігластво. А й тому, що він намагається десь тишком, а десь відкрито ревізувати післямайданні досягнення України. Бо серед десятків кримінальних проваджень, де фігурує Порошенко, — і справа щодо Томосу, і щодо наступальної операції на Донбасі у червні 2014 року, і щодо ПриватБанку, і так далі. Тобто ревізії піддаються базові для державності речі. Такий ненав’язливий спосіб нівеляції здобутків Майдану.

А звинувачення в цілій «державній зраді» п’ятого Президента — вишенька на цьому реваншистському торті та подарунок Путіну. І не важливо, чим тут керується Зеленський — особистою ненавистю до Порошенка чи ще чимось. Результат — ганьбище на цілий світ та підвищення напруги у суспільстві, причому якраз саме в той час, як до наших кордонів підсунулась московська орда.

Звинувачення в цілій «державній зраді» п’ятого Президента — вишенька на цьому реваншистському торті та подарунок Путіну.

17 січня Петро Порошенко повернувся після закордонного турне і відпочинку, його зустріли тисячі людей і в аеропорту «Київ», і біля Печерського суду, де йому мали обрати запобіжний захід (прокурори вимагали взяття під варту або застави у мільярд гривень). Але суддя промучився в нарадчій кімнаті понад 5 годин і не виніс рішення. Переніс його оголошення аж на 14–ту годину 19 січня. Порошенко з друзями заспівав колядку просто в залі суду. Це — справді його велика моральна перемога, як і перемога мільйонів українців, не обов’язково його прихильників, а усіх тих, хто розуміє, що політичне переслідування п’ятого Президента — це авторитарний удар насамперед по державі та її іміджу у світі.

І на завершення — дуже показовий епізод, коли Петро Порошенко в залі суду, де його звинувачують у державній зраді, робить зауваження спітнілим прокурорам за те, що вони використовують абревіатури «ДНР» та «ЛНР», фрази «міністр палива і енергетики Луганської Народної республіки», юридично легалізуючи таким чином кремлівські назви маріонеткових режимів на окупованих територіях. Чи не здається вам, що у цих словах простодушних прокурорів більше державної зради, ніж в усьому тому, що «шиють» Порошенкові у десятках кримінальних справ?

Читайте також: Обрання запобіжного заходу Порошенку: під судом сталася сутичка (Трансляція наживо).

Реклама Google


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel