Курси НБУ $ 39.78 € 42.31
Щоб консервований горошок був смачним і соковитим

При виборі товару в супермаркеті варто зважати ще й на дату, коли горошок був законсервований, найліпше, якщо влітку.

Фото із сайту kuhideya.co.ua.

Щоб консервований горошок був смачним і соковитим

Без нього не обходяться святкові салати, багатьом смакують супи з додаванням цього інгредієнта, хтось його використовує і як гарнір. Здавалось би, зайшли в супермаркет, купили — і готуємо. Тим більше, що на полицях нині представлений величезний асортимент такої консервації. Але ж не всі пропоновані продукти — хорошої якості. І якщо у скляній банці ще хоч якось можна орієнтуватися на зовнішній вигляд горошку, то в жерстяну не зазирнеш…

Однак вибрати соковитий молодий горошок зовсім не складно, якщо знати одну маленьку хитрість: звертайте увагу на ключову фразу, а ще — на дату виготовлення. Отже, подивіться, що зазначено на банці вгорі (де зазвичай прописується склад). Можливі варіанти:

-«Молодий горошок з мозкових сортів»;

-«Із сушеного горошку (або з відновленого)»;

-«Горошок зелений».

У першому випадку, коли зазначено «з мозкових сортів», консервований продукт буде соковитим, ніжним. У другому — з відновленого чи сушеного — смакові якості далекі від досконалості, підійде такий інгредієнт хіба що на суп. Якщо ж, окрім «Горошок зелений», більше нічого не вказується, то, швидше за все, такий продукт також виявиться несмачним.

Якщо ж, окрім «Горошок зелений», більше нічого не вказується, то, швидше за все, такий продукт також виявиться несмачним.

Але при виборі товару в супермаркеті варто зважати ще й на дату, коли горошок був законсервований. Ідеальний варіант — якщо це червень, липень або в крайньому разі серпень: влітку горошок справді молодий, солодкий і смачний. Осінні місяці вказують, що для консервації використовується старий горошок, уже жорсткий, не такий соковитий, а це позначається на смакових якостях. Якщо ж дата виготовлення ще пізніша, то варто задуматися, чи купувати такий продукт взагалі.

Читайте також:Рулет із лаваша – проста, смачна і красива закуска

Telegram Channel