Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
«Ваш родич у лікарні!»: схема шахраїв, а не привід віддавати все, що заощадили

Не довіряйте дзвінкам незнайомців!

Волинь-нова

«Ваш родич у лікарні!»: схема шахраїв, а не привід віддавати все, що заощадили

Оперативники Рівненщини викрили афериста, який обкрадав громадян

Дзвінок на стаціонарний телефон 90–річного жителя Дубна надійшов у неділю близько 18–ї години. Представившись лікарем, невідомий повідомив: «Ваша дочка потрапила у ДТП, в неї складні переломи ніг. Для лікування потрібна термінова операція, 80 тисяч гривень, і дозвіл на лікування». Дубенчанин почав перераховувати свої заощадження, і в цей час у квартиру прийшов чоловік. Відрекомендувавшись прокурором, сказав, що прийшов по гроші та заяву.

Пенсіонер запідозрив недобре і заявив, що гроші відвезе до лікарні особисто. Гість відштовхнув дідуся, забрав усі кошти, які лежали на видному місці, та втік. Старенький одразу повідомив до поліції. Правоохоронці оперативно вийшли на слід зловмисника: ним виявився 30–річний рівнянин. Його затримали, коли той на таксі покидав місто. У нього криміналісти вилучили 31 541 тисячу гривень та 400 євро.

Перервіть розмову та особисто зателефонуйте родичу, який нібито потрапив у біду, або одразу на спецлінію «102».

Кількома днями раніше 78–річна жителька Рівного віддала аферисту 3 тисячі доларів. Невідомий спочатку зателефонував і повідомив старенькій, що її дочка в автопригоді отримала важкі травми ніг і для лікування потрібні кошти. Для підсилення ефекту, у слухавці пенсіонерка почула нібито голос своєї дитини: вона плакала і запевняла про потребу в коштах. Уже за кілька хвилин на порозі квартири стояв невідомий, якому пенсіонерка віддала все, що відклала.

Орієнтовно за годину жінка додзвонилася до доньки: тоді й з’ясувалося, що з нею все гаразд. 51–річна рівнянка самотужки доглядає за батьками: мати ходить лише по квартирі, а батько взагалі обмежений у пересуванні. Родина втратила усі заощадження.

Читайте також: На очах у багатодітної матері заживо згоріла однорічна дитина (Фото)​.

Правоохоронці встановлюють зловмисників та застерігають: не варто робити поспішних кроків, коли це стосується значних коштів: перервіть розмову та особисто зателефонуйте родичу, який нібито потрапив у біду, або одразу на спецлінію «102».

Реклама Google

Telegram Channel