Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
А у вашому раціоні є селера?

Їжте на здоров’я.

Фото: UkrMedia.

А у вашому раціоні є селера?

Якщо ви прихильник здорового харчування, то відповідь на це запитання, швидше за все, позитивна. Якщо ж ні — саме час виправляти ситуацію

Селера корисна для здоров'я і широко застосовується в кулінарії, з неї готують супи, салати, запіканки, смузі. Крім того, вона містить дуже мало калорій, тому просто незамінна для тих, хто дотримується дієти.

У складі селери — вітаміни групи В, вітаміни Е й К, провітамін А, калій, фосфор, кальцій, магній, залізо, цинк та інші. Вона має антисептичні, протиалергенні, тонізуючі властивості, корисна для серця і судин, для нервової і травної систем, зміцнення імунітету.

Батьківщиною цієї дворічної рослини вважається Середземномор’я. Проте вирощують її і в Європі, Азії, Африці. Селера має сильний аромат та пряний солодкувато–гіркуватий смак. У кулінарії використовують усі частини рослини: зелень, стебла, насіння та коренеплід

У складі селери — вітаміни групи В, вітаміни Е й К, провітамін А, калій, фосфор, кальцій, магній, залізо, цинк та інші..

Корінь підходить для бульйонів та супів, листкову селеру переважно додають до салатів, супів, а насіння — до відварних овочів та м’яса, гуляшів, салатів, соусів і паштетів. Селера добре доповнює різні гарніри, страви з риби та несолодку випічку. Також її використовують у вигляді селерової солі — суміш подрібненої селери з сіллю.

Читайте також: Чому квасоля з м’ясом «не дружать»?

Реклама Google

Telegram Channel