Курси НБУ $ 39.62 € 42.75
Арестович озвучив реальні втрати України на війні

«Наших загинуло 10 тисяч, росіян – у вісім разів більше».

Фотоколаж із сайту unian.ua.

Арестович озвучив реальні втрати України на війні

«Якщо вже помилилася президент Єврокомісії, на це доводиться публічно реагувати»

Радник Офісу Президента Олексій Арестович заявив, що у війні загинуло близько 10 тисяч українських захисників. Таку заяву він зробив в ефірі латвійського телебачення. За його словами, озвучити цю цифру довелося після того, як голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн припустилася неточностей, коментуючи втрати України.

«Це стосується всіх сил оборони. Я ніколи б не назвав це число, тримали б ми його в таємниці, але якщо вже помилилася президент Єврокомісії, нам доводиться публічно реагувати. Російські втрати у вісім разів більші», – сказав Арестович.

У війні загинуло близько 10 тисяч українських захисників.

Як відомо, під час виступу в Брюсселі 30 листопада Урсула фон дер Ляєн заявила, нібито Україна під час війни проти росії вже втратила 100 тисяч військових і 20 тисяч цивільних. На жаль, пані фон дер Ляєн, яка є добрим другом України і завжди закликає притягнути московію до відповідальності, припустилась прикрої помилки, про що потім заявили в Єврокомісії. Директор з політичних комунікацій Дана Спінант зазначила, що очільниця ЄК мала на увазі втрати в цілому, не полеглими, тобто в це число входять не тільки загиблі військові, а й зниклі безвісти, поранені і травмовані.

До речі, Генеральний штаб ЗСУ заявив, що не підтверджує цифри, озвучені Урсулою фон дер Ляєн, хоч і не назвав кількість загиблих. Більшість експертів теж вважають, що 100 тисяч полеглих – нереальна цифра, українців точно загинуло менше, ніж окупантів.

Василь РОГУЦЬКИЙ

Читайте також: Ситуація на фронті на ранок 15 грудня - Генштаб ЗСУ.

Реклама Google

Telegram Channel