Курси НБУ $ 39.68 € 42.83
У Львові однорічній дитині з Волині видалили пухлину вагою 2,6 кг

Оце так!

Фото Pixabay.

У Львові однорічній дитині з Волині видалили пухлину вагою 2,6 кг

Вона становила 20% загальної маси тіла хлопчика

Нефробластома — злоякісне новоутворення на нирці у дитини — важила 2,6 кг, а сам маленький пацієнт перед операцією — 12 кг. Пухлина заповнювала весь його живіт. Одномоментна втрата цієї маси, великої кількості крові та рідини, яка циркулює в утворі, становила загрозу життю Данилка. Проте, як запевнив дитячий хірург Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру Богдан Романишин, малюк переніс операцію добре, без ускладнень, хоча лікарі змушені були видалити дитині не тільки пухлину, а й повністю нирку.

Після пережитого мама хлопчика радить батькам не нехтувати плановими УЗД і звертати увагу на будь–які зміни в організмі та самопочутті малечі.

Зараз маленький пацієнт із Камінь–Каширського району перебуває під опікою спеціалістів Клініки дитячої онкології та трансплантації кісткового мозку. Попереду на нього чекає тривале лікування, проте найстрашніше, сподіваються медики, вже позаду.

Після пережитого мама хлопчика радить батькам не нехтувати плановими УЗД і звертати увагу на будь–які зміни в організмі та самопочутті малечі. Сьогодні вона шкодує, що не звернулася до фахівців раніше, хоч і зауважила, що в сина активно росте животик. «Коли Данилкові виповнився рік, мене насторожило, що його живіт різко став дуже великий і твердий. Ми звернулися до сімейного лікаря, який скерував нас в інфекційну лікарню. Там нам зробили УЗД, яке відразу показало пухлину нирки. Оперувати сина ми вирішили у Львові, бо чули про цю клініку дуже хороші відгуки», — розповідає пані Наталія. Крім однорічного Данилка, жінка виховує ще трьох дітей.

Останні новини:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Реклама Google

Telegram Channel