Курси НБУ $ 39.62 € 42.75
«Знаємо про кожен крок»: напад  із білорусі не буде сюрпризом  для українців

Фото із сайту armyinform.com.ua.

«Знаємо про кожен крок»: напад  із білорусі не буде сюрпризом  для українців

Командувач Об’єднаних сил ЗС України Сергій Наєв ситуацію на Північному напрямку та кордоні з білоруссю вважає контрольованою: наші сили оборони укріплюють кордон, тренуються, а розвідка уважно спостерігає за всім, що відбувається у сусідній державі

«Ми постійно відстежуємо цю ситуацію і готуємо наші сили до адекватного реагування, – заявив Сергій Наєв в інтерв’ю «Фактам ICTV». – Безпосередньо зараз загрози з боку союзного угруповання немає. Воно ще на цей час не створене, але ця робота триває. І ми знаємо про її хід так ретельно, як необхідно про це знати. Робота, яка проводиться у нас, має підвищити стійкість нашої оборони та адекватність нашого реагування на зростання цієї небезпеки. У випадку зростання загрози нападу з боку білорусі наші сили оборони готові до всіх можливих варіантів розвитку подій. Усі відповідні алгоритми роботи вже погоджені з Генеральним штабом».

У випадку зростання загрози нападу з боку білорусі наші сили оборони готові до всіх можливих варіантів розвитку подій.

Командувач Об’єднаних сил ЗС України постійно особисто перевіряє стан військ та оборони. Каже: це не лише дає реальну картину ситуації, але й допомагає виправляти помилки: «Робота у військах дає можливість переконатися у тому, що все готове до дій. Також у разі необхідності ми втручаємося в процес підготовки або забезпечення та надаємо посильну допомогу у виконанні завдань командирам тактичного рівня. Це дуже необхідна робота, і всі офіцери пункту управління щодня працюють у військах».

Словом, якщо російсько-білоруські війська перетнуть наш північний кордон, то тільки для того, щоб знайти тут свою смерть.

Василь РОГУЦЬКИЙ

Читайте також: Ситуація на кордоні з білоруссю станом на ранок 15 грудня.

Реклама Google

Telegram Channel