Курси НБУ $ 39.68 € 42.83
«Рішення класу»: життєва історія на вечір

Усі підвелися зі своїх місць і кинулися обіймати дівчинку, яка не знала, сміятися чи плакати, і лише тихенько шепотіла: «Дякую!»

Фото із сайту tabletochki. org.

«Рішення класу»: життєва історія на вечір

– Якщо не дозволиш мені це зробити, я не зможу піти до школи! Мені буде соромно. Це дуже важливо, матусю! – Елена вибухнула плачем: це її найефективніша зброя. – Ох! Роби що хочеш... – пробуркотіла мати, кидаючи ложечку до мийки. – Будеш виглядати, як потвора. Тим гірше для тебе!

У 23 інших сім’ях розігрувалася подібна сцена. Це були діти із 2-Б класу середньої школи ім. Карла Альберта у Савої. У той день було прийнято важливе рішення. Однак учнів у 2-Б класі було 25. Справді, лише у двадцять п’ятій сім'ї все виглядало інакше. Елізабета була наче клубок неспокою. Мама й тато намагалися її підбадьорити. Дівчинка удвадцяте розглядала себе у дзеркалі.

Всі підвелися зі своїх місць і кинулися обіймати дівчинку, яка не знала, сміятися чи плакати, і лише тихенько шепотіла: «Дякую!»

– Знаю, з мене будуть сміятися. Досить подумати про Марізі, котра мене не любить, і про Паоло, який називав мене «вудкою». Тільки й чекають на це! По щоках дівчинки покотилися рясні сльози. Вона вдягла спортивну шапочку, яка була трішки завелика. Тато спокійно дивився на неї: 

– Не бійся, Елізабето. Волоссячко швидко відросте. Ти дуже добре переносиш лікування і за кілька місяців почуватимешся чудово. – Так, але глянь на мене! – Елізабета у розпачі показала на свою голову, яка рожево поблискувала у дзеркалі. Лікування мало побороти рак крові, який було виявлено два місяці тому, і воно спричинило цілковите випадання волосся. Мама обіймала її на прощання: – Тримайся, Елізабето, вони швидко звикнуть, от побачиш! Дівчинка поправила шапочку, взяла наплічник і вийшла, шморгаючи носом. Перед дверима 2-Б класу у неї сильно загупало серце. Заплющила очі й увійшла. Коли ж відчинила їх, щоб дійти до своєї парти, побачила щось неймовірне. Всі, геть усі однокласники й однокласниці мали на головах шапочки! Усміхаючись, повернулися до неї, і з вигуком: «Привіт, Елізабето!» – зняли шапчини. Всі мали поголені голови, навіть

Марізі, котра так пишалася своїми кучерями. І Паоло, й Елена, і Джанджі, і Франческа... Всі підвелися зі своїх місць і кинулися обіймати дівчинку, яка не знала, сміятися чи плакати, і лише тихенько шепотіла: «Дякую!»

Біля дошки усміхався професор Донаті, який насправді не зголив собі волосся, оскільки був уже геть лисий і голову мав схожу на більярдну кулю.

Бруно ФЕРРЕРО, оповідання з книги «365 коротких історій для душі»

Останні новини:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Реклама Google

Telegram Channel