Курси НБУ $ 39.58 € 42.85
На своє 100-річчя  легендарний воїн УПА подарував Президенту шаблю

«До Перемоги без права на поразку!»

Фото із сайту golos.com.ua.

На своє 100-річчя легендарний воїн УПА подарував Президенту шаблю

І підписав: «Від УПА – до ЗСУ! »

Герой України, сотенний Української повстанської армії Мирослав Симчич (Кривоніс) з нагоди власного сторічного ювілею передав Верховному Головнокомандувачу Збройних сил України Володимиру Зеленському зброю – шаблю, якій теж сто років. Крім цього, відомий повстанець відправив главі держави кілька книг з історії УПА. На форзаці першої з них є напис з побажанням: «Президентові України Володимиру Зеленському від Героя України сотенного УПА Мирослава Симчича «Кривоноса»). Від УПА – до ЗСУ! До Перемоги! Без права на поразку! Мирослав Симчич. 05.01.2023».

Схоплений пораненим після 10-годинного бою у палаючій хаті, Мирослав Симчич відбув 32 з половиною роки каторги і таборів.

Нагадаємо, що Мирославові Симчичу 5 січня виповнилося 100 літ, він народився 1923-го у селі Вижний Березів на Франківщині, пройшов героїчний бойовий шлях, протягом шести років воюючи проти німецько-фашистських і московських окупантів. Провів 42 успішні бої, найвідомішим із яких був розгром полку НКВC на чолі з генерал-майором Миколою Дергачовим біля Космача у січні 1945 року…

Схоплений пораненим після 10-годинного бою у палаючій хаті, Мирослав Симчич відбув 32 з половиною роки каторги і таборів.

Він – один із небагатьох українських воїнів, кому поставили пам’ятник при житті – погруддя з’явилось у Коломиї у 2008 році.

...а презентом від Президента  нехай стане Перемога!
 

  Цитата від відважного Кривоноса:

«Це не наш брат, а це наш кат! Господь Бог зібрав усе зло із цілого світу і всадив у душу москаля. Був Іван Грозний – били нас, був Петро Перший – били нас, прийшов Сталін – били нас, прийшли білі – далі б’ють. Таких підлих ворогів, як має Україна, ніхто не має.

З москвою вести боротьбу дипломатичним способом неможливо, бо москаль бреше ліпше всіх. Недарма в народі було таке прислів’я: «Бреше, як москаль». Я їх психологію дуже добре вивчив, бо перебував з ними 32 роки 6 місяців і 3 дні».

Читайте також: ««Дніпро. Біль»: влучанням у багатоповерхівку росіяни вбили 5 людей, 39 поранили (Подробиці)».

Реклама Google

 

Telegram Channel