Курси НБУ $ 39.68 € 42.83
Що їсти на сніданок, аби худнути впродовж дня 

А про таке навіть не мрійте!

Фото із сайту realist.online.

Що їсти на сніданок, аби худнути впродовж дня 

Якщо ви дбаєте про здоров’я та фігуру, не відмовляйтеся від першого прийому їжі 

Сніданок – важлива частина раціону. Саме вранці легше зробити по-справжньому здорову їжу, з’їсти щось корисне. Пропуск сніданку може принести більше шкоди, ніж користі. Це порушує нормальний циркадний ритм, який у здорових людей починається з ранкового відчуття голоду. Недоотриману під час сніданку кількість калорій люди часто компенсують їх надлишком за рясним обідом або суперситною вечерею. 

Крім того, ми фізично більш активні вранці та в першій половині дня, тому можемо витрачати отриману енергію, а не конвертувати її в жирові відкладення. Постійний пропуск сніданку може призвести не до зниження, а навіть до набору ваги. Це прямий шлях до порушення обміну речовин і, як наслідок, до ожиріння й діабету. Рішення досить просте: якщо ви дбаєте про здоров’я, про свою фігуру, не відмовляйтеся від першого прийому їжі.

Для здорового сніданку важлива не тільки енергетична цінність продуктів, але і їх склад. Крім того, важливо, що вас насичує надовго, а не тільки на той час, поки ви добираєтеся до роботи.

Для здорового сніданку важлива не тільки енергетична цінність продуктів, але і їх склад. Крім того, важливо, що вас насичує надовго, а не тільки на той час, поки ви добираєтеся до роботи.

Обирайте свій варіант здорового і корисного сніданку.⁣⁣

Перше: для ранкового прийому їжі підходять продукти, багаті клітковиною. Наприклад, каші. Вони повинні бути з цільного чи плющеного зерна, які потрібно зварити, а не просто залити гарячою водою або молоком. Такі каші містять більше вітамінів, мінералів і клітковини, краще і довше насичують. До каші можна додати яйця або сир, овочі, фрукти, горіхи, авокадо. Придумайте своє смачне поєднання, яке принесе не тільки користь, а й задоволення. Можна кашу приготувати вранці, а якщо немає часу, то і напередодні. Увечері змішайте, наприклад, плющену вівсянку з натуральним йогуртом (грецький йогурт теж підходить) і помістіть на ніч у холодильник. Вранці досить додати в неї жменю фруктів і кілька горіхів – сніданок готовий!⁣⁣ Але пам’ятайте, що каша, в яку ви кладете половину вмісту цукорниці або пів банки меду, крім значної дози клітковини, також дасть вам досить багато порожніх калорій.⁣⁣ 

Друге: багатьох добре насичують білки на сніданок. Кажучи «білок», я маю на увазі в першу чергу яйця, приготовані різними способами: яєчню, омлет, яйця на м’яко або пашот. І обов’язково з жовтками, які мають жовчогінний ефект, що важливо для нормальної роботи жовчовивідної системи. Крім того, в жовтках міститься холін, який покращує роботу печінки, нервової і кровоносної систем. До страви з яєць слід додати овочі і шматок цільнозернового хліба або трохи каші. Можна зробити тост із цільнозернового хліба зі скибочками авокадо. Авокадо – лідер за вмістом корисних рослинних жирів серед фруктів і овочів. Такий варіант сніданку набагато ситніший і кращий, ніж солодка дріжджова випічка.⁣⁣

Третє: крім яєчного білка, в меню сніданку відмінно підходять сир, тверді сири, рослинний білок з бобових овочів, а також шматочок червоної риби. Така білкова їжа стимулює більше вироблення пептиду YY, який дасть вам відчуття ситості на триваліший час.⁣⁣

Світлана ФУС, лікар-дієтолог вищої категорії.

 Обирайте свій сніданок і перетворіть ранкову їжу на корисну звичку! Регулярні сніданки допоможуть не переїдати протягом дня, стануть корисними і для фігури, і для здоров’я.

Світлана ФУС, лікар-дієтолог вищої категорії.

Читайте також на volyn.com.ua: ««Бо прийдуть до тебе три празники в гості...»: найкращі рецепти на коляду».

Реклама Google

Telegram Channel