Курси НБУ $ 39.55 € 42.43
Як солдат Іванко здійснив казку дівчинки з Херсона (Відео)

На цьому фото – Кіра та Іванко!

Фото з фейсбук-сторінки Євгена КОМАРОВСЬКОГО.

Як солдат Іванко здійснив казку дівчинки з Херсона (Відео)

У липні 2022 року стартував наш проєкт «Казки українською з лікарем Комаровським». На сьогодні їх є вже 11

Першою записали казку «Підкорення Бармалея» Корнія Чуковського. Вона маловідома, написана 1942 року, у розпал Сталінградської битви. Дуже пророча, немов почерпнута з нашої реальності: був Бармалей, який розпочав війну, був Айболить, якому бракує снарядів, герой Іванко Васильченко, який прилетів з-за океану, і, звичайно, перемога добра над злом. Мої читачі переклали казку, діти намалювали більше 300 ілюстрацій, взагалі вийшло круто. Тепер власне історія. Я отримав листа.

«Привіт, Лікарю. Привіт вам із змученого героїчного Херсона.

... Хочу сказати велике спасибі за казку «Ми подолаємо Бармалея». За місяці окупації я намагався пояснити своїй 6-річній донечці, що відбувається, і ми її слухали.

Далі донька щодня запитувала, коли Іванко Васильченко прийде нас рятувати, я обіцяв, що скоро. 11.11.2022 Херсон звільнено ЗСУ, не буду детально описувати щастя, яке було в нашому місті, про це знає вся Україна.

Але питання доньки «Де Іванко?» залишилося. Їй потрібно було побачити героя, якого вона чекала.

Але питання доньки «Де Іванко?» залишилося. Їй потрібно було побачити героя, якого вона чекала.

З дуже дивним проханням підійшов до нашого солдата, пояснив ситуацію. Той погодився і підкрався до моєї Кіри. Іванко дав їй жменю цукерок, обняв і сфотографувався! Ось і для маленької херсонки казка стала реальністю...

Шкода, що зараз не так райдужно, але ми віримо і чекаємо на Перемогу!» 

Євген КОМАРОВСЬКИЙ, лікар-педіатр.

Читайте також на volyn.com.ua: «Подружжя з Волині усиновило хлопчика,  а Бог побачив їхню доброту  й подарував їм ще й донечку».

Реклама Google

Telegram Channel