Курси НБУ $ 39.55 € 42.43
Площа підтоплень на Волині за тиждень зросла майже на тисячу гектарів

Ось такі пейзажі – швидше весняні, ніж зимові – непоодинокі зараз, зокрема у північних районах Волині: до багатьох обійсть хіба човном можна добратися.

Фото із сайту Регіонального офісу водних ресурсів у Волинській області.

Площа підтоплень на Волині за тиждень зросла майже на тисячу гектарів

Станом на 27 січня в області від великої води постраждало понад 8,2 тисячі гектарів сільськогосподарських угідь 

Наразі найбільші підтоплення, інформує Регіональний офіс водних ресурсів  у Волинській області, фіксують у двох районах: 

Ковельському (4138 гектарів сільгоспугідь) та Камінь-Каширському (4140 гектарів).

Спеціалісти-водники попередили, що у Захiдному Бузі і Прип’яті та їхніх притоках в межах Волині продовжується пiдвищення рiвнiв води. Можливий вихiд на заплаву та її подальше затоплення. Для відкачування води із сільгоспугідь були задіяні від 10 до 17 стаціонарних насосних станцій, які уже перекачали сім мільйонів метрів кубічних води. З початку зимового паводка, який на Волині розпочався у грудні, для запобігання та ліквідації підтоплення було використано 5200 мішків, 1100 літрів дизельного пального та 300 – бензину. 

Для відкачування води із сільгоспугідь були задіяні від 10 до 17 стаціонарних насосних станцій, які уже перекачали сім мільйонів метрів кубічних води.

Для запобігання і ліквідації проривів дамб та перетоків річкової води на території населених пунктів були задіяні аварійні бригади експлуатаційних дільниць Регіонального офісу водних ресурсів у Волинській області.
Зокрема, працівниками Прип’ятської експлуатаційної дільниці ліквідовано розмив берега річки Вижівка неподалік села Глухи Ковельського району, прориви на Залухівській захисній дамбі №5 та на Щедрогірській захисній дамбі № 1, що на Ратнівщині.

 

 Аварійні бригади Любешівської експлуатаційної дільниці проводили роботи на Гірківській, Хоцунській та Люб’язівській осушувальних системах з метою недопущення перетоків води через дамби та ліквідації бобрових нір. Працювали аварійні бригади на Камінь-Каширщині (Бузаківська, Цирська, Полицька осушувальні системи), захищаючи від затоплення окремі території.

Рятувальники Камінь-Каширського районного управління Головного управління ДСНС України у Волинській області здійснюють моніторинг стану ситуації в населених пунктах району, де можливі підтоплення заплав, господарств та прибудинкових територій. Разом з органами влади та іншими службами фахівці цивільного захисту перевіряють стан споруд та засобів для мінімізації негативних наслідків сезонних природних явищ.

Марина ЛУГОВА

Читайте також: Волинянам затоплює подвір’я і обійстя, все стає суцільним плесом.

Реклама Google

Telegram Channel