Курси НБУ $ 39.55 € 42.43
Залужний якийсь неправильний

«Остання воля пана Григорія, очевидно, полягала в тому, щоб підтримати в моїй особі українське військо».

Фото із сайту ukr.net.

Залужний якийсь неправильний

От вчіться, як треба було розпорядитися мільйоном доларів

«Українська правда» опублікувала ще одну статтю про корупціонерів у Міністерстві оборони, і найцікавіше там – це історія про Олександра Миронюка, ексзаступника міністра оборони (підкреслюю, аби всі прочитали: Миронюк був заступником не Олексія Резнікова, а попереднього міністра – Андрія Тарана). Історію про Миронюка реально писав ніби Гай Річі (англійський кінорежисер і сценарист. – Ред.) під впливом львівської наливки.

Короткий зміст:

1. Під час обшуку в ексзаступника міністра, а нині працівника держпідприємства «Прогрес» Миронюка знайдено в дивані гроші у сумі трохи менш ніж 1 мільйон доларів (у різних валютах).

2. З другої спроби суд (Печерський) арештовує ці диванні кошти, але потім знімає арешт і зобов’язує слідчих повернути гроші Миронюку.

Печерський суд арештовує ці диванні кошти, але потім знімає арешт і зобов’язує слідчих повернути гроші Миронюку.

3. Робить це суд (Печерський) з дуже поважної причини: ексзаступник міністра надав суду (Печерському) документ, із якого дізнаємося, що кошти у дивані... не його і він до них відношення майже не має.

4. Згідно із документом, 17 078 000 гривень, 400 100 доларів та 100 380 євро ексзаступнику міністра оборони позичила... 86-річна сліпа пенсіонерка з Харкова. Про «сліпу» не вигадка: про це йдеться у нотаріально завіреному документі.

5. «Українська правда» з’ясувала, що харківська пенсіонерка, яка позичила близько мільйона баксів дивану заступника міністра оборони, є родичкою одного із засновників харківського підприємства, яке виготовляє зброю.

6. А сам Миронюк у Міноборони керував закупівлями.

7. Тому гроші повернуто судом йому в диван.

Джерело: censor.net.

Від редакції

Американське видання New York Times розповіло, що емігрант з України та громадянин США Григорій (Грегорі) Степанець заповів як спадщину 1 мільйон доларів Головнокомандувачу Збройних сил України Валерієві Залужному. Натомість генерал Залужний передав усю суму на потреби української армії, зазначивши: «Я все своє життя віддав Збройним силам. І не мав жодного сумніву, що повинен робити зі спадком. Остання воля пана Григорія, очевидно, полягала в тому, щоб підтримати в моїй особі українське військо. Вдячний усім, хто допомагає ЗСУ. І вдячний своїй родині за розуміння».

Юрій ГУДИМЕНКО, публіцист, співзасновник партії «Демократична сокира», воїн ЗСУ.

Читайте також на volyn.com.ua: «Оце так так: до такого навіть Табачник не додумався!».

Реклама Google

Telegram Channel