Курси НБУ $ 39.55 € 42.43
Зеленський прокоментував  загрозу з боку білорусі

Нехай тільки спробують!

Фотоколаж із сайту telegraf.com.ua.

Зеленський прокоментував  загрозу з боку білорусі

Вона існує, але наш Президент вважає,  що ні білоруське суспільство, ні солдати  не хочуть воювати проти нас

 
«Ми нападати на білорусь не збираємося і ніколи не збиралися».
«Ми нападати на білорусь не збираємося і ніколи не збиралися».

  «Я бачу, що більшість населення білорусі, я впевнений, що більшість військових незалежної білорусі, які є військовими саме білорусі, вони не хочуть нападати й іти силою зі зброєю на українське суспільство», – сказав Володимир Зеленський.

Все залежить від поваги білорусів до своєї країни. «Що стосується російських військ, які можуть опинитися сьогодні на будь-якій території будь-якої держави, бо вони вважають, що у них такий, знаєте, «військовий Шенген». І тому це все залежить від поваги населення будь-якої держави до своєї держави. А також поваги керівництва тієї чи іншої держави, яка може допустити або не пускати військових, озброєних людей на свою незалежну територію, – заявив Президент України. – Ми нападати на білорусь не збираємося і ніколи не збиралися. Немає таких намірів. Це головний сигнал від усього українського народу до білоруського народу». «Але я вважаю, що з цього напрямку успіху у них не буде. Якщо навіть він (білоруський наступ. – Ред.) буде гіпотетично», – додав Володимир Зеленський.

В Євросоюзі вважають, що білорусь несе таку ж відповідальність за війну, як і росія, бо своїми рішеннями сприяла злочинам та звірствам, які чиняться загарбниками щодо нашої держави.

До речі

Європейський Союз підготував новий пакет санкцій проти білорусі. Вони багато в чому дублюють обмеження, запроваджені проти рф. Тобто Європа хоче відмовитись від значної кількості білоруських товарів. У Євросоюзі вважають, що білорусь несе таку ж відповідальність за війну, як і росія, бо своїми рішеннями сприяла злочинам та звірствам, які чиняться загарбниками щодо нашої держави. Абсолютно слушно! Щоправда, голосування за підготовлений пакет санкцій ще попереду. 

Пряма мова

Євген ДИКИЙ. Фото nullK.Polishchuk

 Євген ДИКИЙ, науковець, військовий, про ймовірний новий наступ росіян з білорусі: 

На мою думку, цей сценарій, якби вони захотіли повторити наступ на Київ, – це було би найкраще, що вони для нас могли зробити. Тому що це було би недовго. Тут ризикну уподібнитися Арестовичу, хоч ми з ним дуже різні зазвичай, і сказати про два-три тижні. От цей другий контингент прожив би не довше, ніж два-три тижні, був би перемелений. А далі би пішов ефект доміно, посипався б і їх контингент на фронті. Тоді ця війна мала би шанс закінчитися десь улітку.

Але зараз схоже, що росіяни тверезіше оцінюють свої можливості. Судячи з усього, з наступом на Київ або, як ще його розписували, з наступом із білорусі з відрізанням Заходу України від Центру, явно вже не складається. 

Сергій БОРОХ.

Читайте також на volyn.com.ua: ««Ми так хвилювалися про Україну, не передати словами», – король Чарльз під час зустрічі із Зеленським».

Реклама Google

Telegram Channel