Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
«Звичайно, я б хотіла мати його в себе,  але терміново треба було купити дрони...»

Аліна ні на хвильку не засумнівалася, віддаючи свій браслет на аукціон.

Фото з архіву Аліни БЕНДАС.

«Звичайно, я б хотіла мати його в себе,  але терміново треба було купити дрони...»

Студентка Аліна Бендас із села Привітне Володимирського району – активістка волонтерського руху – пожертвувала на аукціон власний браслет «Азовсталь» із зображенням тризуба для збору грошей на потреби Збройних  сил України

-Прикраса, яка важить 5 грамів, виготовлена з останньої довоєнної партії сталі легендарного металургійного комбінату «Азовсталь». Перший наклад таких браслетів – десять тисяч (а всього випущено 100 тисяч штук) – був розпроданий протягом кількох годин, – розповіла дівчина. – Я надзвичайно рада, що встигла його купити першого ж дня, адже для мене «Азовсталь» є символом незламності українців. Звичайно, такий браслет хотілось би мати для себе, але переважили інші фактори… Як купувала браслет, який коштував 1500 гривень, знала, що допомагаю нашим воїнам. Адже 100 відсотків прибутку від його продажу переказували на проєкт «Армія дронів». 

…Коли в Аліни з’явилася ідея провести аукціон, щоб зібрати гроші на купівлю квадрокоптерів для 14-ї окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого, то жодних сумнівів не було: браслет піде на благодійність. Організовувала його вже разом з волонтеркою Роксоланою Несторук.

Дівчата планували зібрати з аукціону 20 тисяч гривень (200 лотів по 100 гривень). Але майже кожен скидав набагато більше. Купували лише один лот, тому на день, коли провели розіграш, охочі задонатили 110 тисяч гривень. Зібрані гроші долучили до купівлі двох дронів, ціна яких – 240 тисяч гривень.

На моє зауваження, що завдяки такому благородному жесту вона стала відомою, Аліна сказала:

– Я так не вважаю. Популярність стоїть у мене на останньому місці. А знає мене багато людей, оскільки часто комунікую з волонтерами та стараюсь чимось допомогти кожному.

Навіть брат, дев’ятикласник Богдан, зі своєї «нички» дістає гроші, щоб долучитися до збору на потреби захисників.

Аліна, яка навчається на 4-му курсі юридичного факультету Луцького інституту розвитку людини, каже, що для неї війна триває з 2014 року, і вона знає про неї трохи більше, ніж інші, оскільки багато її друзів та знайомих воюють на Сході. 

– Війна – це завжди зло, смерть, сльози і страх, – емоційно ділиться думками Аліна. – Бо безневинно гинуть люди, зокрема й діти, і їхніх життів уже не повернути. Тому ми повинні робити все для нашої великої Перемоги! Ворог думав, що війною він розділить Україну, але вийшло навпаки – він її об’єднав. Увесь світ побачив, що

Україна – це не та країна, яка легко здається.

За її активним посередництвом не раз збирали допомогу 110-й ОМБр, 64-му батальйону ТРО ЗСУ й іншим військовим підрозділам. Зібрані кошти витрачали на придбання авто, дронів, рацій і багатьох інших речей, необхідних на фронті.

Коли запитала юнку, як рідні ставляться до її волонтерства, вона відповіла:

– Дуже позитивно! Вони – тато, мама й дідусь – ще й постійно жертвують для ЗСУ. Навіть брат, дев’ятикласник Богдан, зі своєї «нички» дістає гроші, щоб долучитися до збору на потреби захисників.

«Ми готові віддати своє життя, аби наші діти жили у вільній незалежній державі, щоб тут не було жодного «руского міра», – прочитала на сторінці Аліни...

Дякуємо тобі, юна патріотко! Завдяки таким, як ти, наша країна має велике майбутнє. І дай Бог його всім дочекатися! 

Алла ЛІСОВА.

Читайте також: «На річницю переходу до ПЦУ згоріла церква разом із документами».

Реклама Google

Telegram Channel