Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
Львівські хірурги тимчасово зупинили серце 5-місячної волинянки

На сьомий день Єву виписали додому.

Фото – Перше ТМО Львова.

Львівські хірурги тимчасово зупинили серце 5-місячної волинянки

Це треба було зробити, аби усунути вроджений дефект перегородки між шлуночками

До львівських медиків Лікарні святого Миколая звернулася мама 5-місячної Єви з Нововолинська (обоє на фото). За тиждень до цього під час планового УЗД лікарі виявили у дитини великий отвір між шлуночками серця.

«Дефект міжшлуночкової перегородки призводить до того, що в правий шлуночок серця та легеневу артерію надходить підвищена кількість крові. По-перше, серце малюка змушене працювати в режимі перевантаження, по-друге – підвищується тиск крові в судинах легень. Тоді в дитини утруднюється дихання та розвивається кисневе голодування. Через це страждають головний мозок, нирки та саме серце», – йдеться у повідомленні.

 Під час планового УЗД лікарі виявили у дитини великий отвір між шлуночками серця.

Через ваду серця в дівчинки з’явилась задишка та перші ознаки серцевої недостатності. Тому Єву терміново скерували на операцію. Хірургічне втручання вирішили робити мініінвазивно – через розріз під рукою завдовжки 4 см.

«Щоб успішно закрити отвір в перегородці, спеціалісти тимчасово зупинили серце Єви. У цей час лікарі відкрили його камери та дісталися до дефекту. Тоді – успішно його закрили», – повідомляють у медзакладі.

Операція тривала три години та пройшла успішно. На сьомий день Єву виписали додому.

Наталія КАРНАУХ, suspilne.media

Читайте також: «Пів години втрачав кров в окопі: у Львові боєць після протезування хоче повернутися на війну»

Реклама Google

Telegram Channel