Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
«Чим більше мобілізує путін, тим більше змушені ми»

Переможемо.

Фото ТСН.

«Чим більше мобілізує путін, тим більше змушені ми»

Найяскравіші за тиждень думки і цитати

Віктор АНДРУСІВ, публіцист, про те, що воювати доведеться більшості українців:

 

 «Наша мобілізація триває. путінська теж. Це означає, що більшості з нас доведеться воювати. Нам для нашого контрнаступу теж треба сформувати перевагу 1 до 3. Чим більше мобілізує путін, тим більше змушені ми. У нас із вами немає вибору. Ми маємо воювати за свою землю, і за своє життя, життя наших рідних. Не чекайте, що вас це омине. Готуйтесь.
Усе буде добре. Ми переможемо, тільки якщо будемо єдині. Танки їдуть, ракети їдуть, літаки будуть. І, думаю, навіть підводні човни».

Петро ПОРОШЕНКО, п’ятий Президент України, лідер «Європейської Солідарності», вважає, що доплати військовим у 30 тисяч треба зберегти:

 

 «У парламенті ми порушили питання про категоричну неприйнятність зняття з військовослужбовців, які не перебувають на першій лінії, 30 тисяч. Ми повністю згідні з тим, що має відрізнятися грошове забезпечення тих, хто на передку, і тих, хто в тилу. Але для цього треба підвищувати доплати тим, хто на фронті. 
Це ж очевидно».

Анджей ДУДА, президент Польщі, звернувся до західних країн:

 

 «Якщо найближчими тижнями не відправимо в Україну військову техніку, путін може перемогти. Він може перемогти, і ми не знаємо, де він зупиниться».

Роман БЕЗСМЕРТНИЙ, політик, про «зеківську армію», яку зібрав керівник ПВК «вагнер» євгєній пригожин:

 

 «Жоден військовий, жодна армія у світі не будуть поважати президента, ким би він не був, якщо його сила базується на криміналі. Насправді фактор пригожина поставив остаточну жирну крапку й на путіні, й на росії. Таке явище ані з точки зору моралі, ані з точки зору права, ані з точки зору традицій ніколи ніде не проявлялося».

Елла ЛІБАНОВА, директорка Iнституту демографії, про те, скільки українців, які виїхали за кордон через війну, повернуться додому після її закінчення:

 

 «Не варто мріяти про нездійсненне: 90% біженців з України не повернуться».

Ігор ТЕРЕХОВ, мер Харкова, про українську мову у місті:

 

 «Знаєте, зараз дуже багато харків’ян, та й не лише їх, а загалом російськомовних, хочуть розмовляти державною мовою. Вони вчаться говорити саме українською, і я вважаю, зрештою ми всі розмовлятимемо нею. Я б сказав, що це наш фронт з росією… Ми прийдемо до української мови, ми розмовлятимемо державною. А наші діточки, я думаю, говоритимуть лише українською».

Віктор АНДРУСІВ, публіцист, про нову тактику росії на фронті:

 

 «Якщо під Сіверськодонецьком окупанти застосували вогневий вал, то зараз застосовують «м’ясний». Але як у першому випадку, так і зараз, успіх буде «пірровий». Велика ціна заплачена за малі здобутки. По факту після захоплення Сіверськодонецька в окупантів розпочалося скорочення артилерійських запасів. Після Бахмута у росіян почнуться і проблеми з «м’ясом».

Михайло ПОДОЛЯК, речник керівника Офісу Президента України, про російський народ:

 

 «Щоб не будо ілюзій… російські опитування стверджують, що «геноцидні дії путіна» позитивно оцінюють 79% громадян. Отже, їм свідомо подобається війна, масові вбивства українців, окупація, ракетні атаки. Тому фіксуємо: з нами воює саме країна/народ, що виріс на українофобії та пропаганді».

Андрій КОКОТЮХА, письменник, вважає, що росія не розвалиться:

 

 «Її нема кому валити. Їм по кайфу здихати за «любимую родину». І так само по кайфу якось жити в напівмертвому стані… Прогнози про розвал – інфантилізм. Те, що мертве, двічі не помре». 

Реклама Google

Telegram Channel