Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
Сарненчанка Марія Губеня народила 18-ту дитину

У 43-річної породіллі донька з’явилася на світ за допомогою кесаревого розтину.

Фото із сайту «Суспільне Рівне».

Сарненчанка Марія Губеня народила 18-ту дитину

Магдалина, як назвали дівчинку батьки, з’явилася на світ у Рівненському обласному перинатальному центрі. У новонародженої є п'ять старших сестер і 12 братів. А ось рекорд не лише на Рівненщині, а й загалом в Україні  – за матір’ю 19 синів і дочок, яка мешкає у селі Глинне Сарненського району, Світланою Ковалевич

 

 Породіллі 43 роки. «Перше дитя, – зізналася жінка при зустрічі з телегрупою Суспільне Рівне, – як мені здається, я і не носила, й не народжувала. Зараз ускладнень теж не було, але під час вагітності щораз усе важче і важче на ноги, я вже постаршала».

Дівчинка народилася 7 лютого за допомогою кесаревого розтину. Вага її – майже 3,5 кілограма, зріст – 55 сантиметрів. Оперував багатодітну матір заступник головного лікаря перинатального центру Степан Лічнер.

Вдома на маму та новонароджену Магдалину чекають батько і п’ять старших сестер та 12 братів. «Чоловік мені допомагає. Якщо треба, то мама приїжджає. І старші діти у нас великі, живуть з нами, то теж вже добра поміч. У нас будинок на два поверхи, ще трохи недобудований. Зверху є чотири кімнати і знизу три, кухня і вітальня», – розповідала Марія Губеня.

Вдома на маму та новонароджену Магдалину чекають батько і п’ять старших сестер та 12 братів.

І 18 дітей у сім'ї – це для Рівненщини не рекорд. Світлана Ковалевич із села Глинне Сарненського району у січні 2019 року народила 19-ту дитину. Сталося це за декілька днів до її 45-ліття. Йдеться про подружжя Ковалевичів, які були свого часу героями  публікації в нашій газеті, зокрема в рубриці «Любить! Не любить». На той час у них було 17 дітей. Розповідали ми й про подальше поповнення  сім’ї ще двома малюками. 19-та за рахунком дитина з’явилася на світ у день народження чоловіка Світлани, Петра, який  був присутній на пологах. Вага хлопчика, якого назвали Назаром, – 3,900 кілограма, зріст – 62 сантиметри. Тепер Світлана – найбагатодітніша мама в Україні. Це реальний рекорд. Подружжя не виключає появи на світ і 20-ї дитини…

До речі, в урочищі Юзефін колишнього Рокитнівського району, який тепер входить до Сарненського, росте найстаріший дуб України.  Про патріарха лісу, якому понад 1300 років і який має в обхваті вісім метрів, розповідають легенди. Наприклад, такого віку дуб досяг нібито через те, що в нього колись влучила блискавка й ось так загартувала на віки. А ще з ним пов’язують і те, що села Глинне й Березове, між якими він височить, є рекордсменами з народжуваності. Глинне в народі часто називають столицею багатодітних родин України. Тут лелеки втричі частіше прилітають, ніж в середньому по Україні. У цьому селі проживає найбільша кількість жінок, удостоєних почесного звання «Мати-героїня».

Марина ЛУГОВА.

Реклама Google

Telegram Channel