Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
Салати з курятиною згодяться і в будні, і на свята: найкращі рецепти

Курятина – продукт, що має хорошу кулінарну валентність, тобто чудово поєднується з багатьма інгредієнтами: від овочів і зелені до фруктів та горіхів, тож варіантів салатів із нею – безліч.

Фото із сайту otozh.com.ua.

Салати з курятиною згодяться і в будні, і на свята: найкращі рецепти

Такі закуски давно стали незамінними. Але зазвичай нам хочеться різноманітності, тож задумуємося: що додати до цієї страви, окрім м’яса? Тим, хто любить поєднувати куряче філе з різними продуктами – овочами та фруктами, зеленню й заправками, – пропонуємо добірку цікавих ідей, що стануть своєрідним патичком-рятівничком у будь-якій ситуації. Тепер ви щоразу зможете приготувати новий салат, виходячи з власних уподобань та наявності тих чи інших продуктів. А ще покличте на поміч фантазію – вона точно підкаже вам варіант смачної закуски з того, що є в холодильнику

З ананасами

Інгредієнти: 1 куряче філе, 4 яйця, 400 г консервованих ананасів, 350 г консервованої кукурудзи, пів цибулини (або одна невелика), майонез і сіль – до смаку.

Приготування. Зваріть яйця накруто. Окремо відваріть філе. Покрайте яйця, м’ясо та ананаси шматочками однакової величини. Подрібніть цибулю. Змішайте всі продукти, посоліть і заправте майонезом до смаку.

З консервованою квасолею

Інгредієнти: 0,5 кг курячого філе, 450 г консервованої квасолі, 120 г волоських горіхів, 2 зубчики часнику, 100 г сметани, сіль, чорний мелений перець – до смаку.

Приготування. Зваріть філе. Порвіть його на волокна. Підсушіть і подрібніть ядра волоських горіхів. Часник пропустіть через прес або розітріть із сіллю. Змішайте всі продукти, заправте салат сметаною, посоливши й поперчивши до смаку.

З копченою курятиною і помідорами

Інгредієнти: 200 г копченої курятини, 200 г помідорів, 200 г огірків, 50 г домашніх сухариків, 150 г твердого сиру, невеликий пучок петрушки, сіль і майонез – до смаку.

Приготування. Наріжте помідори, огірки, м’ясо і сир кубиками однакового розміру. Змішайте ці продукти із сухариками. Посоліть, заправте майонезом. Подавайте, прикрасивши петрушкою. Враховуйте, що такий салат слід готувати безпосередньо перед подачею, щоб овочі не встигли пустити сік, а сухарики – розмокнути.

З грибами

Інгредієнти: 300 г курячого філе, 
200 г твердого сиру, 200 г печериць, 
1 яблуко, 3 огірки, 4 варені яйця, 50 г домашніх сухариків, 2 ст. л. олії, 200 г сметани.

Приготування. Зваріть м’ясо. Наріжте шампіньйони пластинками. Обсмажте їх до готовності на олії. Наріжте м’ясо, твердий сир і 2 огірки кубиками. Один огірок відставте в сторону для оздоблення готової страви. Очистіть яблуко від шкірки й насіння, наріжте кубиками. Подрібніть яйця. Один білок відкладіть для декорування. Змішайте нарізані продукти з грибами та сухариками. Посоліть до смаку, заправте сметаною, вимішайте. Прикрасьте салат тертим білком і тонко покраяним огірком.

З чорносливом

Інгредієнти: 200 г курячого філе, 
70 г чорносливу, пів огірка, 2 яйця, 50 г волоських горіхів, 4 ст. л. майонезу, сіль та чорний мелений перець – до смаку.

Приготування. Зваріть м’ясо і яйця. Залийте чорнослив окропом. М’ясо, огірок, чорнослив дрібно наріжте. Волоські горіхи підсушіть і, всипавши в торбинку, побийте качалкою. Окремо потріть на тертці білки та жовтки яєць. Викладіть продукти пластами: м’ясо, майонезна сіточка, чорнослив, знову майонезна сіточка, горіхи, яєчні білки, майонезна сіточка, жовтки.

З ківі

Інгредієнти: 300 г курячого філе, 150 г твердого сиру, 4 варені яйця, 1 варена морквина, 1 ківі, 100 г консервованої кукурудзи, сіль і майонез – до смаку.

Приготування. Зваріть м’ясо, посоливши до смаку й приправивши улюбленими спеціями. Варену моркву, яйця і сир потріть на тертці. М’ясо наріжте маленькими шматочками. Викладіть усі продукти пластами: яйця, сіточка з майонезу, м’ясо, сіточка з майонезу, морква, сир і знову майонез. Кукурудзу і ківі використовуйте для декорування салату.

Читайте також: Потіште рідних горіховими смаколиками: підбірка найкращих рецептів.

Реклама Google

Telegram Channel