Курси НБУ $ 39.72 € 42.81
Прямо з-за ґрат обіцяли посприяти у звільненні з полону

Триває слідство.

Фото Pixabay.

Прямо з-за ґрат обіцяли посприяти у звільненні з полону

Розробили шахрайську схему троє засуджених за майнові злочини мешканців Донецької та Рівненської областей. Вони залучили й осіб «з волі». Саме на їхні імена були оформлені банківські картки, на які потерпілі переказували кошти

Згідно з планом, фігуранти, що відбували термін у виправній колонії, телефонували рідним військовослужбовців, які вважаються зниклими безвісти чи перебувають у полоні. Інформацію про рідних знаходили у соціальних мережах.

Представляючись військовими, запевняли близьких, що володіють інформацією про місцеперебування їхніх родичів, навіть обіцяли організувати телефонну розмову і посприяти у звільненні з полону. Звісно, за певну винагороду, суми якої коливалися від 3000 до

30 000 гривень. Завдаток пропонували скинути на карту, решту – «після звільнення».

Поліцейські встановили причетність фігурантів до заволодіння коштами вісьмох громадян. Проте ошуканих значно більше.

З метою конспірації учасники угруповання заздалегідь придбали мобільні телефони та сім-картки різних операторів, які постійно змінювали. Після отримання коштів на рахунки підконтрольних осіб блокували потерпілих та вимикали телефони.

Під час слідства поліцейські встановили причетність фігурантів до заволодіння коштами вісьмох громадян. Проте, за наявною інформацією, ошуканих значно більше.

Оперативники управління стратегічних розслідувань у Рівненській області та відділу протидії кіберзлочинам спільно зі слідчими обласної поліції провели обшуки за місцями утримання та проживання фігурантів. Вилучили планшети, мобільні телефони, сім-картки, банківські картки та «чорнові» записи.

Після проведення необхідних процесуальних заходів буде прийнято рішення про повідомлення підозр трьом засудженим та їхнім спільникам. Кримінальне провадження розслідується за ч. 3 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Читайте також: «На Волині мешканці протестують проти УПЦ МП«.

Реклама Google

Telegram Channel