Курси НБУ $ 39.72 € 42.81
Найдорожчий у світі молодий воротар врятував «Шахтар» від поразки

У 21 рік Анатолій Трубін – уже головний голкіпер і національної збірної України.

Фотоколаж із сайту segodnya.ua.

Найдорожчий у світі молодий воротар врятував «Шахтар» від поразки

«Дніпро-1» і «Зоря» скористалися осічкою лідера і наблизилися до «гірників»

Футбол. Українська Прем’єр-ліга. 19-й тур: «Минай» – «Інгулець» – 1:2, «Металіст» – «Колос» – 0:0, «Верес» – «Кривбас» – 1:2, «Олександрія» – «Ворскла» – 3:0, «Львів» – «Динамо» – 0:2, «Металіст 1925» – «Дніпро-1» – 0:3, «Зоря» – «Рух Львів» – 3:0, «Чорноморець» – «Шахтар» – 2:2.

Але героєм туру став 25-річний нападник «Дніпра-1» Артем Довбик, який у матчі проти «Металіста 1925»... залишився у запасі. Проте все ж на 27-й хвилині змушений був замінити травмованого бразильця Жуана Пеглоу і вийшов на поле. Розім’явся, як кажуть, придивився, щоб у другому таймі за 11 хвилин вистрелити хет-триком. Щоправда, два з трьох голів забив із доволі суперечливих пенальті. Що дало підстави після фінального свистка в. о. головного тренера «Металіста 1925» ексбразильцю Едмару заявити: «Я давно в Україні і все чудово розумію...».

– Нині важкий момент для того, щоб залишити Україну. Я маю бути разом із командою та Україною, – заявив після сотого матчу на чолі київського «Динамо» 77-річний Мірча Луческу. 

До речі, трьома м’ячами в одному матчі Довбик зміг відзначитися вже втретє в сезоні (до цього забивав «Зорі» й «Колосу»), що раніше вдавалося лише двом людям в Україні – Сергію Реброву («Динамо», 1999/2000) та Олександру Косиріну («Металург» (Донецьк), 2007/2008). Тобто, щоб переписати рекорд тільки на своє прізвище, 25-річному форварду треба ще «організувати» один хет-трик. Загалом у 34 поєдинках цього сезону за клуб і збірну Артем оформив 29 результативних дій (23 голи і шість асистів), він із 15 голами впевнено очолює гонку бомбардирів Української Прем’єр-ліги (на 2-му місці динамівець Віталій Буяльський – 11 влучних ударів).

Говорили після цього туру в футбольних колах і про Мірчу Луческу – матч проти ФК «Львів» був ювілейним – сотим – для 77-річного румунського спеціаліста на посаді головного тренера «Динамо». Він став сьомим наставником «біло-синіх», які досягли цього рубежу за роки незалежності. 63 матчі під керівництвом Луческу кияни провели у Чемпіонатах України, 31 – у Єврокубках, 4 – у Кубку України та 2 – у Суперкубку України, з яких динамівці 57 зустрічей виграли, 17 завершили внічию і 26 програли (різниця м’ячів – 166:93). Тобто, як бачимо, результати далеко не феєричні. Пан Луческу має цьому таке виправдання: «Щоб повернутися на наш рівень, рівень «Динамо», потрібен час. У нас була хороша команда, але пішло багато сильних гравців. Нині важкий момент для того, щоб залишити Україну. Я маю бути разом із командою та Україною. Це потрібно». 

Натомість донецький «Шахтар», забивши «Чорноморцю» вже на 21-й се-кунді (!) гри (чудовий удар у «дев’ятку» вдався 22-літньому Дмитру Криськіву), напевне так повірив у свою легку перемогу, що ледь у підсумку не програв: лише відчайдушна гра голкіпера Анатолія Трубіна врятувала команду під завісу зустрічі від поразки. Трубін, до речі, минулого тижня став найдорожчим у світі воротарем у віці до 21 року. За версією Transfermarkt ціна 21-літнього голкіпера «Шахтаря» становить 18 мільйонів євро. 

 

 Петро ПАС.

Реклама Google

Telegram Channel