Курси НБУ $ 39.72 € 42.81
«путінці переплюнули гітлерівців: уже вивозять український чорнозем»

Ось тільки полюбуйтесь!

Фотоколаж із сайту bastion.tv.

«путінці переплюнули гітлерівців: уже вивозять український чорнозем»

Найяскравіші за тиждень думки і цитати

 Володимир ЗЕЛЕНСЬКИЙ, Президент України, у річницю звільнення Бучі:

«Буча й Бучанський район. 33 дні окупації. Понад 1400 смертей, із них 37 – дитячі. Понад 175 людей знайдено у братських могилах і камерах тортур. 9000 російських воєнних злочинів. 365 днів, як це знову вільне українське місто. Символ звірств армії країни-окупанта. Ніколи не пробачимо. Покараємо всіх винних».


Дмитро КУЛЕБА, міністр закордонних справ України, пояснив, чому не можна сприймати майбутній наступ ЗСУ як «вирішальну битву» у війні:

«Ми повинні будь-якими засобами протидіяти сприйняттю контрнаступу як вирішальної битви війни. Усі війни – це серія битв, і якщо цей наступ розглядається як критичний, але не приведе до 100-відсоткового звільнення нашої території, то деякі люди можуть сказати, що це була остання вирішальна битва, і тепер ми маємо подумати про альтернативний сценарій. Для Києва немає альтернативи повному відновленню територіальної цілісності».


Юрій БУТУСОВ, журналіст, про упц московського патріархату:

«путін розв’язав війну та вбив десятки тисяч православних українців, але церква московського патріархату не проклинала путіна та керівництво рф за масові вбивства православних. Але коли Президент України та міністр культури ухвалили законне рішення щодо передачі державного історичного пам’ятника лаври (Києво-Печерської. – Ред.) іншій конфесії, церковне керівництво почало сипати відкритими погрозами та прокляттями.
Прокльони Павла (екснастоятель лаври, якого посадили на 2 місяці під цілодобовий домашній арешт. – Ред.) доводять, що московська церква відкрито вступила у конфлікт з Українською державою. А церква, яка ненавидить, далека від духовності. Вона є інструментом впливу іноземного агресора, не має ніякого права здійснювати антидержавну діяльність під час війни».


Петро ПОРОШЕНКО, п’ятий Президент України, про те, як реагувати на ймовірне розміщення російської ядерної зброї в білорусі:

«лукашенко – це старий слабкий військовий злочинець. білорусь є агресором, з білоруської території російські війська наступали на Київ і вчинили злочини в Бучі, Ірпіні, Гостомелі, Ворзелі, на Чернігівщині, вбиваючи сотні людей. лукашенко разом із путіним є співагресором. І зараз від нього нічого не залежить, він лише іграшка путіна, а не президент суверенної держави, ось і все. Тому з лукашенком немає сенсу вести жодні переговори».


Петро ОХОТІН, політтехнолог, воїн ЗСУ, вважає, що українська нація буде «різнокольоровою»:

«…Після війни ми повинні вболівати за те, щоб країна нормально приймала інші таланти, попри колір шкіри чи національність. росіяни мріють бачити нас обмеженими етнічно? Не дочекаються. Ми будемо країною стартапів, авантюристів (куди без них) і науки. Це краще, ніж мати видом економічної діяльності нації експорт мізків і необроблену сировину».


Віктор МУЖЕНКО, колишній начальник Генерального штабу ЗСУ, про те, якою Україна буде через рік:

«Думаю, будемо десь на фінішній прямій до закінчення війни. «Цей дощ надовго». Якщо тільки якісь політичні домовленості не перервуть цей процес війни. Наприклад, восени або взимку для проведення якихось виборів. Не знаю… Війна сама по собі не закінчиться. Вона триватиме до тих пір, поки росія не досягне своєї мети або поки ми її не розгромимо на полі бою. Це місія сьогоднішньої України. Нам до цієї мети треба йти, боротись і перемагати».

Читайте також на volyn.com.ua: «Паша «Мерседес» тепер два місяці проклинатиме з-під домашнього арешту».

Реклама Google


Павло БОНДАРЕНКО, про оголошення про продаж українського чорнозему, які з’явилися в росії (у мішках по 50 кг):

«На росії почали продавати крадений український чорнозем. Не ховаючись і не соромлячись. Дехто вже встиг провести паралелі з 1942–1943 роками: мовляв, так чинили нацисти. Насправді вивезення німцями під час Другої світової війни українського чорнозему – радянський фейк. Один із багатьох міфів. Німці педантично вели підрахунок усього, що везли у фатерлянд: від залізної руди і пшениці до картин та вугілля, але чорнозему у списках не значиться. І тут путінці переплюнули гітлерівців».


Роман ШРАЙК, блогер, про основні критерії для початку наступу ЗСУ:

«1. російські сили мають максимально видихнутися, довбаючись об Бахмут, Авдіївку, Мар’їнку, Вугледар. Є надія, що це відбудеться протягом найближчих тижнів, тобто у квітні. 2. Україна має отримати західне озброєння, а також навчити і скоординувати сили наступу. Теж у процесі. 3. Має закінчитися бездоріжжя. Торік, наскільки я пам’ятаю, ґрунт підсох у другій половині квітня.

Також необхідно зауважити, що, хоч є приводи поспішати, якість підготовки має бути на першому місці. Розумію, що все буде непросто, вірю у ЗСУ».


Дмитрий ЧернышевДмитро ЧЕРНИШОВ, журналіст, про допомогу Заходу:

«Я чудово розумію почуття людей, які скаржаться на недостатню допомогу Заходу – у нас тут солдати щодня гинуть, а ви там зволікаєте... Але було б чорною невдячністю казати, що Захід зрадив Україну. В цьому тисячолітті жодній країні світу не допомагали так, як зараз допомагають нам. Уявімо на хвилинку, що цього б не було. Поза сумнівом, без допомоги Заходу Україна була б розгомлена на полі бою. Тож не будемо знецінювати допомогу Заходу. Низький уклін йому за те, що він робить для України».

Telegram Channel