Курси НБУ $ 39.67 € 43.08
«Чайка», на якій їздив Єльцин: у Полтаві продається цікавий автомобіль

Автомобіль то, звісно, вражає. Але чи вражають так постаті Щербицького та Єльцина?

Волинь-нова

«Чайка», на якій їздив Єльцин: у Полтаві продається цікавий автомобіль

За нього просять 1,2 мільйона гривень

 Полтавська облрада виставила на аукціон рідкісний представницький седан ГАЗ-14 «Чайка». Автомобіль має чудовий стан та багату історію, а продавці стверджують, що на ньому їздили Щербицький та Єльцин. Проте машину ніяк не можуть продати.

 
 
 

 Ретромобіль вже втретє з початку року був виставлений на аукціон Prozorro. І втретє безуспішно. За радянський ретролімузин планують виручити не менше 1,2 млн грн (майже 32 тисячі доларів).

ГАЗ-14 був послідовником легендарної «тринадцятої» «Чайки» і став більш сучасним та комфортабельним автомобілем для представників тодішньої владної верхівки у 1980-1990-х роках. Ця машина у часи СРСР належала до московського державного автопарку: на ньому возили Бориса Єльцина, коли він працював у московському міському комітеті КПРС. Лише в 1992-му седан передали в Україну.

ГАЗ-14 був послідовником легендарної «тринадцятої» «Чайки» і став більш сучасним та комфортабельним автомобілем для представників тодішньої владної верхівки у 1980-1990-х роках.

У Полтаві його експлуатували лише для високопосадовців, які відвідували регіон. Пізніше «Чайку» використовували лише як автомобіль для… весіль. Останні чотири роки седан був у гаражі, тому його вирішили продати на аукціоні.

Незалежна оцінка вартості показала, що автомобіль коштує приблизно 700 тис. грн. Проте власники хочуть отримати за «Чайку» щонайменше 1,2 млн грн, які стали стартовою ціною на аукціоні. Усі виручені кошти спрямують на покращення матеріально-технічної бази підприємства. 

Василь КІТ.

Читайте також: Староста з Шацької громади передав свою машину для ЗСУ.

Реклама Google

Telegram Channel