Курси НБУ $ 39.43 € 42.85
Як правильно зберігати розрізаний лимон?

Майте на увазі!

Фото Pixabay.

Як правильно зберігати розрізаний лимон?

Цей цитрус – незамінне джерело вітаміну C, багатий він і на інші речовини, такі як біофлавоноїди і кислоти, що також позитивно впливають на загальний стан людини. Аби лимон приносив користь, бажано вживати його по скибочці-дві щодня. А щоб він зберігав свою свіжість у розрізаному вигляді, варто скористатися перевіреними способами

Вибираємо фрукт

Лимон має бути свіжим – тільки в такому випадку можливо продовжити його зберігання в розрізаному вигляді. Тому, купуючи цитрус, необхідно звернути увагу на кілька деталей:

  • блискуча шкірка вказує на зрілість плода, матові – ще не спілі;
  • запах свіжого лимона має бути насиченим і цитрусовим, без жодних сторонніх ароматів;
  • лимон не повинен мати різних плям на шкірці;
  • цитрус має бути твердим, м'які плоди вже переспіли і можуть виявитися гнилими всередині;
  • перед тим, як вживати лимон, його потрібно обдати окропом. Це допоможе очистити цитрус, а також позбавить його гіркоти.

Розрізаний цитрус швидко починає висихати.

Способи зберігання лимона

Всім відомо, що розрізаний цитрус швидко починає висихати. Щоб він якомога довше приносив користь, не варто просто залишати його в розрізаному вигляді. Краще скористатися одним із запропонованих варіантів:

  • посипте зріз лимона сіллю або цукром, покладіть на блюдце зрізом вниз і поставте в холодильник;
  • якщо цитрус покраяний на пластинки, то посипте рясно цукром і складіть у контейнер – так він пролежить кілька днів;
  • розрізаний лимон подрібнити на кашку, додати цукор або мед. Суміш викласти в банку і закрити кришкою. Потім додавати в чай: 1 ч. л. буде достатньо на 150 мл води;
  • зберігати розрізаний лимон зручно в спеціальній лимонниці. Якщо її немає, то підійде звичайне блюдце або чашка: треба насипати на дно цукру, а зверху покласти лимон зрізом донизу;
  • якщо не плануєте використати розрізаний лимон найближчим часом, то його можна «законсервувати». Зробити це можливо за допомогою яєчного білка. Його необхідно збити в піну і змастити нею зріз лимона. Так цитрус зможе пролежати в холодильнику протягом місяця.
  • Цілі лимони, куплені про запас, краще зберігати загорнутими в пергаментний папір, а не в поліетиленовому пакеті.

Останні новини:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Реклама Google

Telegram Channel