Курси НБУ $ 39.67 € 43.08
«В саду гуляла, квіти збирала, кого любила – причарувала...» (Розумна вікторина)

Переконані, Ви зможете розгадати це завдання!

Фото volyn.com.ua.

«В саду гуляла, квіти збирала, кого любила – причарувала...» (Розумна вікторина)

«...Скажу по правді» – класно ми вас розвели із відомим твором. Бо нічого надзвичайного ж у конкурсі не вимагаємо – і яскравим свідченням цього є запитання, відповідь на яке оголошуємо нині 

От давайте, поки ви, прочитавши заголовок, уже наспівуєте: «Ой ти, дівчино, гарна та пишна, чом ти до мене вчора не вийшла?..» – і згадуєте комедію мого тезки Квітки-Основ’яненка «Сватання на Гончарівці», ще раз прочитаємо, а за тим розкладемо по пунктиках-гвинтиках це завдання, знаючи, на основі якої пісні воно побудоване.

«Гранатобуз із секретом»-11 (2023)

Сьогодні у гранатобузі ми заховали фото дуже знаменитої людини. А розкрити, хто це, допоможе вам також відомий твір, у якому згадуються магія; «чорне рядно»; родичка; вид спорту; популярна газета; діалог; обряд на Харківщині; буває худий і чорний; його не отримує «сімка» серед особливих стрільців; популярний обман, але навпаки. Останнє слово цього твору, який ви розгадаєте, і виведе вас на фразу знаменитого українця, яку чули сотні разів.

Читайте також: «...А дід став на воротях у червоних чоботях та й питається...» (Розумна вікторина).

Якщо вам вдасться поєднати цифри і фрази асоціативного ряду із першого речення, то вийдете на крутезний вітчизняний фільм і акторку, яка зіграла в ньому головну роль.

Чиє фото знаходиться у гранатобузі?

«Не та розмова, не тії слова, не та розмова, не тії слова, не біле личко, не чорноброва...» Доспівали? А після останнього слова пісні виходимо на відомий усім українцям заповіт «Кохайтеся, чорноброві, та не з москалями...» нашого пророка Тараса Шевченка. Ось і все! Правда ж, нічого надскладного не було заховано? 

Хто саме надіслав нам правильну відповідь «Тарас Шевченко», а також яке становище лідерів у вікторині «Гранатобуз із секретом» після 11 турів – читайте на сайті volyn.com.ua і фейсбук-сторінці Грицька ГАРБУЗА.

Нам же час оголошувати нове завдання.

«Гранатобуз із секретом»-13 (2023)

«1; перше діло; 50%; 10 по 10; даний небом; одне з дуже відомих слів; тезка героїні анекдотів; препарат для лікування печінки; 4210; «хата для вічності»; самотній; «царство»; тезка виконавиці найпопулярнішої української пісні; брат «Муромця»; антигерой – луговий пес; впадає в Адріатичне море»...

Якщо вам вдасться поєднати цифри і фрази асоціативного ряду із першого речення, то вийдете на крутезний вітчизняний фільм і акторку, яка зіграла в ньому головну роль. Саме її фото ми і заховали. 

Чия світлина знаходиться у гранатобузі?

Відповідь треба надіслати до 12 травня (включно) тільки у вигляді повідомлення на телеграм-номер Грицька Гарбуза: 093 381 32 45, обов’язково вказати після слова-відповіді у дужках ще й своє ім’я, прізвище і регіон, який представляєте (наприклад: «Байрактар» (Валерій Залужний, Житомирщина)).

А історії, як шукали відповідь (що вразило, які були труднощі, хто допоміг розгадати), надсилайте на електронну адресу [email protected].

Приємних вам пошуків без повітряних тривог!

Грицько ГАРБУЗ.

Читайте також на volyn.com.ua: «Котилася торба з високого горба»... «кравчучка!».

Останні новини:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Реклама Google


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel