Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
Щоб підтримати відважних українців, бразильський клуб став... «Маріуполем»

Клуб бразильської Серії А «Атлетіко Паранаенсе» у своїх соцмережах зробив промо ініціативи команди третього дивізіону штату Парана «Бател», яка взяла назву та кольори «Маріуполя».

Фотоколаж із сайту tribuna.com.

Щоб підтримати відважних українців, бразильський клуб став... «Маріуполем»

Браво! Бравіссімо!

Футбольна команда «Бател» із третього дивізіону штату Парана змінила назву на ФК «Маріуполь». Також клуб виступатиме у кольорах, формі та під емблемою азовського колективу, який намагалися знищити російські окупанти. Ця акція, за словами керівництва «Батела», є виявом поваги маріупольському клубу, який після повномасштабного вторгнення рф, постійних бомбардувань та окупації міста ворожими військами втратив рідний стадіон, базу та призупинив участь у турнірах.

Насправді не дивно, що на такий крок пішла команда саме з Парани. Адже штаб-квартира клубу знаходиться у Гуарапуаві, у регіоні Прудентополіс, який відомий найбільшою українською громадою в

Латинській Америці. Близько 75% із 52 тисяч місцевих жителів мають українське коріння.

Попередньо акція бразильського клубу триватиме шість матчів – три офіційні та три товариські. Проте не виключено, що команда залишиться «Маріуполем», доки донецький клуб не повернеться додому і відновить свої виступи. «У нашому клубі та в нашому регіоні є відчутна українська ідентичність. Ідея полягає в тому, щоб допомогти зберегти ФК «Маріуполь», який був гордістю та великою пристрастю міста доти, доки вони дійсно не зможуть повернутися до своєї діяльності», – заявив президент «Батела» Алекс Лопес.

Близько 75% із 52 тисяч місцевих жителів мають українське коріння.

«Наше послання світу – це мир і підтримка боротьби за суверенітет України. Футбол був там приводом для великої радості, і, безумовно, у майбутньому клуб знову займе те місце, на яке він заслуговує», – додав президент бразильського клубу.

«Ми дуже зворушені і вдячні «Бателу» за такий вчинок. Війна спустошила наше місто. Наші школи, театри та спортивні команди були знищені або переміщені. Але те, що ця команда в країні футболу, на іншому кінці світу, погодилася зберегти наше ім’я у цей темний період нашої історії, нас просто приголомшило. Неможливо висловити, як багато це означає для нас», – відреагував віцепрезидент українського «Маріуполя» Андрій Санін. 

Петро ПАС.

Реклама Google

Telegram Channel